EPA
Volledig scherm
PREMIUM
© EPA

HLN ONDERZOEK. België verliest strijd tegen roken: “Elke dag sterven hier nog 40 mensen door roken”

Al decennia strijdt onze overheid tegen de sigaret met gruwelijke foto’s op pakjes, prijsstijgingen en rookverboden. HLN zocht uit welk effect dat heeft gehad en ontdekte dat er op sommige terreinen nog amper winst geboekt wordt. “Er tekent zich een zorgwekkende trend af.”

80 reacties

  • katty Philips

    1 jaar geleden
    Mijn man is al meer dan 30 jaar gestopt en was ketting roker,hij is nu blij dat hij gestopt is,en is veel gezonder,ik raad het iedereen zeeraan om te stoppen,het maakt veel kapot in je lichaam.
  • Filip Schurmans

    1 jaar geleden
    De tabakslobby is in ons land zeer machtig. Bovendien zijn er heel wat OCMW’s die bovenop het leefloon een tabaksvergoeding geven (nodig want anders rookt de verslaafde sowieso het gezinsbudget op) en zo het roken subsidiëren.
  • Albert de Lovendeghem

    1 jaar geleden
    Er zijn nog 100derden zaken die kanker en de dood kunnen veroorzaken. Net zoals er nog 10tallen zaken verslavend zijn. Gaan we dat allemaal verbieden? Enige zin voor realisme aub. Élk individu moet voor zichzelf uitmaken wat hij wil. Je kan zaken reguleren en bijsturen in het algemeen belang, niet totaal verbieden. Dat heeft ook géén zin, integendeel.
  • Johan Janssen

    1 jaar geleden
    Doe de prijs maal 3. En zorg dat wie na 2000 geboren is niet meer mag roken dan stopt het op een bepaald moment. Beetje politieke moed nodig en daar wringt het.
  • wesley netnem

    1 jaar geleden
    Er vallen 10x meer doden door aan Alcohol gerelateerde ziekten dan alle andere drugs samen veroorzaken ! Het kost de Belasting betalers ook vele miljarden ! Dan zwijg ik nog van het Geweld dat Alcohol veroorzaakt bij Gezinnen , uitgaansleven , gewoon in de samenleving , verkeersdoden , moorden gepleegd onder invloed van Drank ezv ... Maar zoveel te kopen al je maar kan en Spot goedkoop , overal reklame en gratis bakken bier ..Hier is nog Niets aan gedaan ? De Bier Kartels varen er wel bij !!