Vincent Houssin (VSOA) over de rellen in Brussel: "Het gaat van kwaad naar erger."
Volledig scherm
Vincent Houssin (VSOA) over de rellen in Brussel: "Het gaat van kwaad naar erger." © EPA / Belga

Politievakbond geeft politiek veeg uit de pan na rellen in Brussel: “Al meer dan 20 jaar no-gozones, maar politiek heeft dat altijd ontkend”

De rellen in Brussel na de WK-wedstrijd tussen België en Marokko blijven nazinderen. Brussels burgemeester Philippe Close (PS), minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) en premier Alexander De Croo (Open Vld) waren er gisteren snel bij om de rellen te veroordelen, maar politievakbond VSOA wijst vanochtend de politiek met de vinger. “We zien al 30 jaar dat bendes van elke gelegenheid gebruikmaken om rel te schoppen. Er zijn al meer dan 20 jaar no-gozones in de hoofdstad, maar de politiek heeft dat altijd ontkend”, zei ondervoorzitter Vincent Houssin op Radio 1.

82 reacties

  • Remi De Coninck

    1 jaar geleden
    Der zullen mensen met andere ideeën moeten komen om dit op te lossen.
  • Willy van craen

    1 jaar geleden
    Voor mij moet Verlinden en quiky opstappen want ze kunnen het niet winnen van de bendes. Zelfde probleem in andere landen omdat hun topleiders slappelingen zijn en kiezen vor hun post.
  • Mathias Sterkens

    1 jaar geleden
    Mss verlinden is aanpakken, of is dit een bedreiging en moeten dezelfde mensen u ineens gaan bewaken. Mss ineens tegen da volk zeggen hier België is van ulle wij werken en gulle geld scheppen! Hoop oprecht dat de meerheid is mee opstaat en inziet dat dit niet zo verder kan!
  • Hans Bolsens

    1 jaar geleden
    Het enige dat onze ministers blijven herhalen is dat ze zo'n toestanden onaanvaardbaar vinden. Maar voor juiste acties en correcties binnen justitie te brengen zeggen ze geen macht te hebben. Wat doen die daar dan elke dag? Praten en niets doen. Het probleem is dat deze toestanden steeds getolereerd werden en dat daardoor het spelletje geëscaleerd is. Als we nu geen harde maatregelen met echte straffen gaan introduceren is het hek echt van de dam. We zien steeds meer no-go zones. Wat nu? Actie !
  • Paul Boeie

    1 jaar geleden
    Echt Nema ? Toen ik 30 jaar geleden de politie belde in Molenbeek was het antwoord letterlijk in die wijk komen we niet .