Zo'n 1,7 miljoen Vlamingen keken afgelopen zondag naar de match tegen Marokko, maar de kijkcijfers voor 'Villa Sporza' zijn minder goed.
Volledig scherm
Zo'n 1,7 miljoen Vlamingen keken afgelopen zondag naar de match tegen Marokko, maar de kijkcijfers voor 'Villa Sporza' zijn minder goed. © BELGA/VRT

Matige kijkcijfers na eerste week: Rode Duivels behoeden VRT (nog even?) van WK-voetbalkater

TVHet WK-voetbal leeft voor geen meter in ons land, behalve als de Rode Duivels spelen. Maar hoelang zal dat nog duren? Na de 1,9 miljoen fans voor hun eerste match, keken zondag 1,7 miljoen Vlamingen naar het pijnlijke verlies van hun idolen. En zo redden die arme Duivels de VRT (voorlopig) van een ferme kijkkater. Want er stemt opvallend minder volk af op het totale WK-aanbod. Zelfs Karl Vannieuwkerke moet het met gemiddeld ruim 160.000 kijkers of 30 procent minder doen dan bij het WK in 2018 in Rusland.

8 reacties

  • patrick de bock

    1 jaar geleden
    Mr Van Halen, ik ben het eens met u! Maar zelfs de matchen van onze roZe duivels hoefden niet op 1 uitgezonden te worden. Velen zijn die overbetaalde salonprutsers al lang moe.
  • Stijn Verdoodt

    1 jaar geleden
    Snap nog altijd niet waarom al het voetbal op één wordt uitgezonden canvas tot vorige jaar hele dag test beeld nu zenden ze ketnet junior Vrt had 11u - 14 & 17 u match op canvas moeten uitzenden En 20 u match op ketnet om 20 u is er toch test beeld Maar ketnet wordt bij sporza alleen maar gebruikt voor kleiner sporten of soms eens voetbal europa league En rode duivels konden natuurlijk wel op één zoals vroeger
  • Kevin Vandaele

    1 jaar geleden
    Er wordt veel te veel belastinggeld in voetbaluitzendingen gespendeerd, en andere ( ook belastingbetalende kijkers) worden aan de kant gezet. Wanneer wordt hier tegen opgetreden ?????
  • Marcq Adriaens

    1 jaar geleden
    Daar hebben ze wel geld voor maar iets deftig ineen steken gaat niet? We zouden beter allemaal niet meer naar VRT kijken, de voetbalgekte wordt ons door de strot geduwd om dan nog maar te zwijgen over de specialist analistes.
  • Kevin Theunckens

    1 jaar geleden
    Barsten barsten .... niet overdrijven he. Nu het sportief wat minder gaat is het niet meer dan logisch dat er wat wrevel is. Maar die mannen zijn allemaal profs, en kunnen dat plaatsen. Of zouden dat toch moeten kunnen. Ze zullen zelf ook wek beseffen dat ze niet meer van de jongsten zijn, en dat het beter moet. Teleurstelling zal er ook voor een stuk bijzijn aangezien ze wel zullen beseffen dat het hun laatste groot toernooi zal zijn. Maak van een mug geen olifant de realiteit is wat ze is.