© Panenka

Antwerpen decor voor nieuwe reeks Tom Lenaerts, opnames binnenkort van start

De nieuwe reeks ‘Over Water’ van onder meer Tom Lenaerts zal zich in en rond de Antwerpse haven afspelen. De opnames ervan gaan op 20 april van start.

JaTi

‘Over Water’ is een dramareeks van tien afleveringen, met als hoofdlocatie de Antwerpse haven. Het verhaal gaat over hoe de gevallen televisiester John Beckers van zijn vrouw en hun twee kinderen een laatste kans krijgt om zijn leven weer op de rails te krijgen. Hij gaat aan de slag in het bedrijf van zijn schoonvader in de haven, maar dat gaat niet van een leien dakje. Het duurt niet lang voor dat hij de criminele activiteiten van de firma ontdekt en hij er zelf van uitmaakt.

Het scenario werd geschreven door Tom Lenaerts en Paul Baeten Gronda. ‘Over Water’ is een productie van Panenka, het productiehuis achter onder meer ‘Een Kwestie van Geluk’, ‘Kalmte Kan u Redden’ en ‘Switch’. De stad Antwerpen en het Havenbedrijf hebben elk 200.000 euro aan Panenka gegeven. Nooit eerder gaven ze samen zoveel geld om een serie te steunen.

De filmploeg zal een lange tijd in Antwerpen neerstreken en gebruikmaken van de plaatselijke horeca en middenstand. Er zijn zo’n 130 draaidagen gepland.

De reeks zal worden uitgezonden op Eén op zondagavond, tijdens de winter van 2018-2019.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER