Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Benny Proot

Boeren en milieuorganisaties trekken aan de alarmbel: “Bouwshift is onbetaalbaar en onhaalbaar”

In een open brief trekken Boerenbond, Bond Beter Leefmilieu, Natuurpunt, Netwerk Architecten Vlaanderen en Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning gezamenlijk aan de alarmbel. Woensdag stemt het Vlaams Parlement over de decreten dat de bouwshift moeten regelen, maar volgens de organisaties is de Vlaamse regering niet klaar om de bouwshift zoals die nu voorligt te realiseren.

3 reacties

  • WILMA ULRIX

    1 jaar geleden
    Tja, wat willen jullie nu beste milieuorganisaties? Een bouwshift, waar je altijd voor hebt gepleit? Dan moet je niet zeuren dat de plannen onbetaalbaar zijn want daar gaan jullie niet over. Of toch geen bouwshift? Dan moet je ophouden met zeuren over gebrek aan natuur en open ruimte.
  • Willem Verstrepen

    1 jaar geleden
    Woonuitbreidingsgebieden zijn reservezones om aan zeer specifieke woonnoden tegemoet te komen of om bijkomende woningen te realiseren als het reeds bestemde woongebied ontoereikend blijkt. Het zijn dus - nog - geen bouwgronden en hebben ook niet die waarde. Hoge vergoedingen is het belonen van speculatie. Daarbij, toen in de 70-er jaren de gronden ingedeeld werden, hebben mensen wiens grond geen bouwgrond meer was €0 gekregen - iets wat ook nu moet toegepast worden. Please geen zakkenvullerij
  • Lieven tanghe

    1 jaar geleden
    De gronden en eigendommen van alle leden van natuurpunt moeten zonder enige tegemoetkoming omgezet worden in natuurgebied .Er is meteen natuurgebied genoeg en zonder enige kost .Wie A zegtmoet ook B zeggen !