Foto: Mechelen Feest (Luke Jerram)

Vuurspektakel Mechelen in Vuur en Vlam wordt het Maanrock van de winter

In Mechelen is het programma voor de eindejaarsperiode voorgesteld: "Mechelen houdt je warm". EĂ©n van de blikvangers wordt mARTa, de vroegere Heilig Hartkerk in de Adegemstraat. Daar wordt het kunstwerk "Mars" opgehangen. Het hoogtepunt ligt in het weekend van 16 en 17 december. Dan vindt opnieuw Mechelen in Vuur en Vlam plaats, met vuuracts en installaties. Het evenement moet zowat de tegenhanger worden van het zomerse Maanrock.

Mechelen heeft voor het eerst sinds het begin van corona een volwaardig winterprogramma samengesteld. Het hoogtepunt van de eindejaarsfeesten is een nieuwe editie van Mechelen in Vuur en Vlam op 16 en 17 december. "We kunnen dat voortaan officieel en ondubbelzinnig het Maanrock van de winter noemen", zegt Kristof Calvo, voorzitter van Mechelen Feest. 

"We hebben een heel straf programma met twee dagen animatie en spektakel." Vrijdag en zaterdag staat de Mechelse binnenstad vanaf de namiddag tot laat in de avond in vuur en vlam met verschillende vuuracts en een magische luchtshow op de Grote Markt. Ook de Sinte-Mettetuin wordt ingekleed met vuurinstallaties en vuurdecoraties. 

Dat weekend en ook op zondag staan er in het centrum van Mechelen ook drank- en eetchalets.

Planeet Mars in voormalige Heilig Hartkerk

Ook mARTa, de vroegere Heilig Hartkerk aan de Adegemestraat, krijgt een prominente plaats. Daar vindt onder meer een kerstmarkt plaats.

Dat is niet alles, want nadat eerder al grote kunstwerken van de aarde en de maan te zien waren in de Sint-Romboutskathedraal zal er nu een reusachtige afbeelding van Mars hangen in mARTa. Mechelaars en bezoekers kunnen met dit kunstwerk al eens kennismaken met deze nieuwe locatie. Het moet een kunst- en cultuurplek worden die buurtbewoners en verenigingen met elkaar wil verbinden. 

Op oudejaarsavond kan er worden gedanst op de Grote Markt. Om middernacht is er vuurwerk, voor het eerst geluidsarm om de dieren niet af te schrikken. Op 8 januari is er een nieuwjaarsreceptie. Elke Mechelaar is dan welkom op de Grote Markt voor een gratis hapje en drankje.

Radio 2

Meest gelezen