©  BELGA

Britse minister van Sport zal One Love-armband dragen tijdens Engeland-Wales: “Ik was verheugd dat Duitse collega hetzelfde deed”

De Britse minister van Sport Stuart Andrew zal de One Love-armband dragen tijdens de match tussen Engeland en Wales dinsdag op het WK in Qatar. De conservatieve politicus, die homoseksueel is, zei dat het “erg oneerlijk” was dat de Wereldvoetbalbond op de valreep verhinderd heeft dat de kapiteins van Engeland en Wales de One Love-armband, een symbool tegen discriminatie, kunnen dragen.

Bron: BELGA

Zeven Europese landen, waaronder Engeland en Wales zelf en ook België, lieten hun plannen varen om de regenboogkleurige armband te dragen nadat de FIFA had gedreigd met sportieve sancties.

De beslissing van de minister om de band alsnog te dragen, kan WK-gastland Qatar tegen de schenen stoten, aangezien homoseksualiteit strafbaar is in de Golfstaat.

“Ik zal zeker de OneLove-armband dragen”, zei Andrew aan ITV News. “Ik wil mijn steun betuigen en ik was verheugd om te zien dat de Duitse minister die onlangs een wedstrijd bijwoonde, hem ook heeft gedragen.”

Ook de Belgische minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib droeg de armband vorige week toen ze het WK-duel van de Rode Duivels tegen Canada bijwoonde. Ze had hem onder meer aan tijdens een gesprek met FIFA-voorzitter Infantino.

Engeland en Wales ontmoeten elkaar dinsdag in het Ahmad Bin Ali Stadium voor hun laatste wedstrijd in groep B.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer