Lucien Annot (46) werd gearresteerd in de Kleine Tempelierstraat in Gistel op 21 mei 2021 en zit nog steeds in voorhechtenis.
Volledig scherm
PREMIUM
Lucien Annot (46) werd gearresteerd in de Kleine Tempelierstraat in Gistel op 21 mei 2021 en zit nog steeds in voorhechtenis. © Bart Boterman/Federale politie

De helft van z'n leven zat hij al in de cel en nu riskeert topgangster Lucien Annot (46) opnieuw 10 jaar voor dubbele moordpoging: "Hij is een ongeleid projectiel”

Oostende/BredeneDe Oostendse topgangster Lucien Annot (46) zat al 23 jaar lang in de gevangenis voor gewapende overvallen, brandstichtingen en slagen en verwondingen. Een nieuwe vriendin leek hem na z’n vrijlating op het goede pad te houden, tot de relatie op de klippen liep. Annot takelde de vrouw toe met een hamer en schoot haar nieuwe vriend neer met een jachtgeweer. Hij riskeert nu weer 10 jaar cel voor dubbele moordpoging. “Hij is ziekelijk jaloers”, stelde de procureur. Het relaas van de gruwelijke feiten deed het slachtoffer zelfs meermaals snikkend de rechtszaal uit lopen.