Yevgeny Prigozhin, de oprichter van de paramilitaire Wagner Groep
Volledig scherm
Yevgeny Prigozhin, de oprichter van de paramilitaire Wagner Groep © AP

Zo willen Russische functionarissen machtige Wagner-chef een halt toeroepen

De macht van Yevgeny Prigozhin, de oprichter van de paramilitaire Wagner Groep, neemt alsmaar toe. In zoverre dat hij een bedreiging zou kunnen vormen voor Vladimir Poetin. Hét sein voor hooggeplaatste Russische functionarissen om actie te ondernemen, zo weet de Oekraïense militaire inlichtingendienst HUR.

21 reacties

  • ivan de ridder

    1 jaar geleden
    Veronica Voorhelst, als de gewone Rus en de milities eindelijk tot de conclusie komen dat het 'oppermachtige en bijzonder intellectuele Kremlin' beter omvergeworpen wordt, kunnen ze Poetin en co op een presenteerblaadje aan het internationaal gerechtshof overhandigen in de hoop dat de internationale verstandhouding terug betert. Dan zal binnen de top snel de beslissing genomen worden het af te bollen of liever wat wat spelletjes Russische roulette te spelen.
  • Bob Croux

    1 jaar geleden
    Omdat Poetin die Wagner groep teveel vrijheid heeft gegeven staat hijzelf nu in de gevarenzone. Om dat te temperen is hij op de eis van die leiders ingegaan enze generaal in het Russche leger benoemd. Zo kunnen zelf de andere hogere officieren en generaals opzij zetten en de 300.000 gedwongen gerecruteerden wettelijk onder hun gezag brengen. Pur kannonvlees!
  • Veronica Voorhelst

    1 jaar geleden
    Als Rusland verliest kan Den Haag nog niet aan hen aan. Dan trekken ze zich terug achter de echte Russische grenzen en gedaan. Wie gaat Putin dan uit het Kremlin halen, laat staan de straatveger achter het Kremlin?
  • Roger Decuypet

    1 jaar geleden
    Oekraïne heeft wel de NAVO als partner in deze oorlog , ook voor Rusland zijn alle middelen goed om zich te verdedigen !
  • André Gijbels

    1 jaar geleden
    Staat Poetin zijne helicopter al klaar om zo snel, om naar zijne bondgenoot Wit-Rusland te vluchten,het gaat warm worden aan zijn voeten,