Minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS).
Volledig scherm
Minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS). © Fotomontage HLN - Twitter, Photo News

Vakbonden voeren actie voor een vrouwvriendelijke pensioenhervorming, minister verdedigt zich: “Hervorming is niet seksistisch"

De vakbonden ACV, ABVV en ACLVB hebben vandaag actie gevoerd aan de Pensioentoren in Brussel voor een vrouwvriendelijke pensioenhervorming. De in juli aangekondigde pensioenhervorming dreigt volgens de vakbonden de bestaande genderkloof in de pensioenen nog te verdiepen. Minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) zegt dat ze zich wel degelijk inzet voor het verkleinen van de kloof. “De pensioenhervorming is niet seksistisch”, verzekert ze.

9 reacties

  • karin verwimp

    1 jaar geleden
    Iedereen evenveel pensioen en genoeg om een beetje comfortabel van je pensioen te genieten, zou veel eerlijker zijn. En de regering een pak geld besparen. Genoeg om geen geldzorgen te hebben, 1 keer in het jaar met vakantie te kunnen gaan (en dat hoeft echt geen dure bestemming te zijn) en af en toe een terrasje mee te pikken. Meer moet dat niet zijn. Maar ja, dan zijn de heren en dames knoei-er-op-los hun schandalig hoge pensioen kwijt. Dus zal zoiets er nooit komen. Ook al is het goedkoper.
  • Jennifer Peeters

    1 jaar geleden
    Waarom moeten degenen die ouderschapsverlof hebben gehad meer pensioen krijgen? Thuis zitten profiteren op de kosten van de maatschappij en nu is het nog niet genoeg. Dat ze eens tevreden zijn. De mensen zonder kinderen en de alleenstaanden krijgen al die voordelen niet.
  • roger van goubergen

    1 jaar geleden
    Moet er nu al een verschil gemaakt worden tussen voor pensioenbetekeningen tussen mannen en vrouwen? Gelijk werk is gelijke verloning is gelijk pensioen. Als de vakbonden dat al niet meer weten!!!
  • Jacques Pillet

    1 jaar geleden
    En nog steeds geen bericht op " My pensioen"...we zijn wel 4 maanden verder.
  • Bernard Loncke

    1 jaar geleden
    Geef iedereen een basis pensioen, en voor iedereen ook ambtenaren en ministers een gelijk maximum pensioen! Een ambtenaar heeft gemiddeld dubbel pensioen als van werknemer! Daar zit het hem maar willen ze niks aan veranderen !