Copyright mpi04 2022

Na geannuleerde tournee: The Weeknd staat volgende zomer in het Koning Boudewijnstadion

De Canadese superster The Weeknd komt volgend jaar (dan eindelijk toch) naar ons land. Op 11 juli 2023 staat hij in het Koning Boudewijnstadion. The Weeknd annuleerde eerder bijna zijn volledige "After hours"-tournee in 2022, omdat hij wilde uitwijken naar grotere concertzalen. In ons land ruilt hij het Sportpaleis in voor het grotere Koning Boudewijnstadion.

The Weeknd zou normaal in september 2022 twee keer in het Sportpaleis staan. Eindelijk, na twee jaar coronacrisis en verschillende keren noodgedwongen uitstel van zijn tournee. Maar de Canadese superster koos ervoor om zélf nog eens zijn volledige "After hours"-wereldtournee te herplannen, en dus opnieuw uit te stellen. 

De voorbije jaren heeft de Canadese popsensatie enkele grote hits gescoord en daarom wil hij wereldwijd in grotere zalen spelen voor een groter publiek. "Door de beperkingen van de concertzalen, en de vraag naar meer shows, wil ik het graag groter en specialer aanpakken, en daarvoor wijk ik uit naar arena's", zo klonk het over daarover destijds op Twitter.

De coronacrisis heeft de wereldwijde doorbraak van The Weeknd dus niet tegengehouden, integendeel. Zijn album "After hours" met daarop onder meer de hit "Blinding lights" heeft The Weeknd volledig op de kaart gezet. In 2021 mocht hij het veelbekeken (en besproken) concert spelen tijdens de Half Time op de Super Bowl. Time Magazine heeft hem in al 2020 uitgeroepen tot Ă©Ă©n van de meest invloedrijke personen.

Op 11 juli 2023 staat The Weeknd in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Na Rammstein is hij de tweede artiest die volgende zomer in het openluchtstadion zal spelen. De Duitse metalgroep speelt wel drie shows, van 3 t.e.m. 5 augustus.

Meest gelezen