AP
Volledig scherm
© AP
Argentinië ARG
3
EINDE
3
Frankrijk FRA
  • 23' 108' Goal Lionel Messi
  • 36' Goal Ángel Di María
(4-2)
  • Kylian Mbappé Goal 80' 81' 118'

Onwezenlijk! Argentinië van de hemel naar de hel en terug, ook hattrick Mbappé kan Messi en co niet van derde wereldtitel houden

Wat een WK-finale! Emotionele rollercoaster. Onwezenlijk scenario, beslist in een thriller van een penaltyserie. 3-3 na 120 minuten, 4-2 na de strafschoppen. Dan toch in het voordeel van Messi (35), goed voor twee goals. Al deed WK-topschutter (8 goals) Mbappé in een waanzinnige tweestrijd nog beter met een ware hattrick. Maar de ultieme kroon was voor Messi, ook verkozen tot beste speler van het toernooi. Na zijn laatste WK-match voor de Albiceleste definitief God in Argentinië. Nu ook de wereldtitel op een haast ongeëvenaard palmares. In de voetsporen van Mario Kempes (1978) en Diego Maradona (1986) zijn land de allergrootste triomf bezorgd. Lionel Messi, el mas grande.

1054 reacties

  • grootaert rené

    1 jaar geleden
    Verdiende zege van de Argentijnen die in de wedstrijd het meest hebben gedomineerd met een schitterende Messi en anderen zoals De Paul, Di Maria ,de Argentijnse keeper ea...En welke mooie finale : nog niet veel gezien de laatste jaren! t
  • Ivo Philips

    1 jaar geleden
    De arrogantie van Mbappe droop er weer af na zijn goal, maar laatst lacht best lacht. Ik wacht nu op een foto van een breed lachende Kane in de pers !
  • dany tavernier

    1 jaar geleden
    Zeer mooie, spannende finale met twee sterke ploegen. Argentinië was echter iets beter en verdiende over gans de match gezien, de overwinning. En Messi, Modric en Mbappé waren met zekerheid de drie beste en meest bepalende spelers op dit tornooi.
  • Karel Van Beeck

    1 jaar geleden
    Hoeveel penalty’s heeft Argentinië gekregen in dit tornooi. Duidelijker kan het niet zijn.
  • Karel Van Beeck

    1 jaar geleden
    14 dagen geleden wist ik al wie het WK ging winnen. En heb gelijk gekregen ook.