"De inflatie in de eurozone is veel te hoog", zei Christine Lagarde op een ECB-bijeenkomst.
Volledig scherm
"De inflatie in de eurozone is veel te hoog", zei Christine Lagarde op een ECB-bijeenkomst. © Getty, ANP/EPA

ECB-baas Christine Lagarde verwacht dat inflatie nog gaat stijgen

Het zou Christine Lagarde verbazen als de inflatie in de eurozone al over haar piek heen is. Dat zei de president van de Europese Centrale Bank (ECB) maandag in het Europees Parlement. “Er is te veel onzekerheid, met name op het gebied van de hoge energieprijzen die door worden berekend aan consumenten, om aan te nemen dat het hoogtepunt al bereikt is. Het zou me verbazen.” Met andere woorden: de inflatie zal nog stijgen.

13 reacties

  • Elise Van Damme

    1 jaar geleden
    @Guido u bent er geen klein beetje op, maar pal er op! Zo is het!
  • Guido dyck

    1 jaar geleden
    Zoals Gutt na WO2 in België de spaarders pluimde, deed Ecb dit in 2008/ 2012 hetzelfde om de banken / euro te redden,Heel die Eu had goede bedoelingen maar werd al vlug een oord van prestige,voordelen,"'topjobs",eigenbelang,zakkenvullerij,en goed onderkomen voor gebuisde/ rentenierende politici.
  • Bertrand Vanhevel

    1 jaar geleden
    ECB is er voor de grote kapitalen, gewone burgers met hun hebben en goed zijn wat kleingeld of gewoon een "fait divers" Leve Europa
  • gerry vermeulen

    1 jaar geleden
    In een echte wereld betaal je altijd meer rente dan de inflatie. Logisch, iemand gaat toch nooit geld uitlenen als hij daarvoor minder koopkracht terug krijgt. Zolang de centrale banken de geldwaarde blijft manipuleren, met negatieve nominale rente voeten, zal de inflatie blijven stijgen.
  • Gino Denil

    1 jaar geleden
    Veronderstel dat ze er niet genoeg van krijgt. Ze pleitte vroeger toch al om de prijzen 20% te verhogen en een deel van de spaartegoeden aan te slaan.