Protest in Peking.
Volledig scherm
Protest in Peking. © ANP / EPA

Streng coronabeleid in China blijft overeind te midden van ongekende protestgolf: ‘A4-revolutie’ zwelt aan, Chinese politie rukt massaal uit

In de grote steden van China zijn opnieuw mensen de straat opgegaan tegen het strikte coronabeleid van de Chinese regering. Die handhaaft vooralsnog haar zeer strikte zerocovidbeleid, maar wil nu plots her en der wel wat (kleine) regels versoepelen. De autoriteiten hopen daarmee de opzienbarende en groeiende protesten te smoren, maar het is nog maar de vraag of dat zal lukken. Waarnemers spreken over een protestgolf die ongekend is voor het China van de laatste jaren. Mensen riepen zelfs al op tot het vertrek van president Xi Jinping. De Chinese politie heeft haar aanwezigheid in een aantal metropolen alvast aanzienlijk verhoogd in een poging het aanzwellende protest de kop in te drukken.

5 reacties

  • Lana De Decker

    1 jaar geleden
    Waarom moet 1 chinees 1 miljard chinezen in de hand houden ? Het antwoord is ego. In rusland loopt er nog zo een zot rond. Gelukkig zijn er hier geen politiekers met een ego.
  • Vanhoutte Werner

    1 jaar geleden
    Tijd om deze president netjes op te ruimen.Dit regime vernedert reeds decennia zijn eigen bevolking.Meedogenloos. Het enigste antwoord is het regime om ver te werpen,even meedogenloos als zij met de bevolking te werk gaan.
  • Peter Van Weereld

    1 jaar geleden
    Dat heeft (veeeel te)lang geduurd!!
  • Ives Ameel

    1 jaar geleden
    Nu gaan ze de sympathieke uithangen maar eens de politie weet hoe de vork aan de steel zit gaat het beginnen, de kampen zullen vollopen en velen zullen verdwijnen.
  • Sam Bedfort

    1 jaar geleden
    Het wordt tijd dat het coronabeleid overal aangepast wordt aan de realiteit.