Archiefbeeld ter illustratie

Baby die naar ziekenhuis werd gevoerd uit kinderopvang in Malle, is overleden: "Onthaalmoeder treft geen enkele schuld"

Het kindje dat vorige week in kritieke toestand naar het ziekenhuis werd gebracht vanuit een kinderopvang in Malle, is overleden. Dat bevestigt Ferm, de werkgever van de onthaalmoeder. Het kindje had een medisch probleem, de onthaalmoeder treft geen schuld. "Zij heeft zeer correct en professioneel gehandeld", benadrukt Caroline Audoor van Ferm.

Afgelopen donderdag merkte een onthaalmoeder in Malle op dat een van de kindjes die in bed lag in haar kinderopvang niet meer ademde. De vrouw heeft daarop meteen de eerste nodige zorgen toegediend en de hulpdiensten verwittigd. Het kindje werd naar het ziekenhuis gebracht, maar dat alles heeft niet mogen baten. Ferm, de werkgever van de onthaalmoeder, bevestigt vandaag dat de baby het niet gehaald heeft.

Woordvoerder Caroline Audoor benadrukt dat de onthaalmoeder geen enkele schuld treft. "Ze heeft zeer correct en professioneel gereageerd, zoals wij dat verwachten van onze onthaalmoeders", stelt Audoor. Ook het parket van Antwerpen liet vorige week al weten dat alles wees op een "medisch incident".

De onthaalmoeder werd door Ferm wel tijdelijk op non-actief gezet om alles te verwerken. Ook het Agentschap Opgroeien trok uit voorzorg de vergunning van de onthaalmoeder in. De kinderopvang is dus tijdelijk gesloten.

Meest gelezen