Nicolas Maeterlinck

2 doden en 2 gewonden bij verschillende steekpartijen in Brusselse gemeenten Sint-Jans-Molenbeek, Sint-Gillis en Anderlecht

Bij drie verschillende steekpartijen in Brussel zijn twee doden gevallen. Dat is bevestigd door de lokale politiezones en het parket van Brussel. De dodelijke slachtoffers vielen in Sint-Jans-Molenbeek en Sint-Gillis. In Anderlecht raakten twee mensen gewond. Er zou geen verband zijn tussen de incidenten.

Het eerste incident vond plaats om 18 uur op de Veeweydekaai in Anderlecht. Daar viel een man om een nog onduidelijke reden enkele voorbijgangers aan. Twee mensen raakten gewond, een man van 62 jaar en een man van 28 jaar. Eén van hen was er ernstig aan toe. Beide slachtoffers werden naar het ziekenhuis gebracht. Kort daarna, rond 18.20 uur, vond een tweede steekpartij plaats, op het Bethlehemplein in Sint-Gillis. Eén van de betrokkenen is overleden.

"Vanavond hebben wij twee individuele steekpartijen gehad. Eentje helaas met dodelijke afloop ter hoogte van het Bethlehemplein in Sint-Gillis. Dat lijkt zich op het eerste gezicht te hebben afgespeeld in het criminele milieu", vertelt woordvoerder van politiezone Brussel Zuid Sarah Frederickx. Het slachtoffer is een man van 20 jaar.

Wij hebben sterke aanwijzingen dat de twee gevallen niet met elkaar in verband kunnen worden gebracht

Woordvoerder politiezone Brussel-Zuid Sarah Frederickx

"Op dit moment zijn wij nog volop aan het zoeken naar meer informatie, alsook naar de daders. Daarbij is de helikopter van de federale politie in ondersteuning gekomen." Onder meer de campus van de nabijgelegen CERIA-school werd ontruimd en doorzocht. "Wij hebben sterke aanwijzingen dat de twee gevallen niet met elkaar in verband kunnen worden gebracht", aldus Frederickx. Er is voorlopig ook geen sprake van terrorisme.

BEKIJK - "De verdachte in Molenbeek is intussen gevat. We zijn nog op zoek naar de verdachten van de andere steekpartijen. Dat is een intense klopjacht met luchtsteun van de federale politie", zegt Sarah Frederickx in "Laat":

Videospeler inladen...

Derde steekpartij

Nog eens tien minuten later, rond 18.30 uur, kwam het in de De Koninckstraat in Sint-Jans-Molenbeek tot een steekpartij. Die vond volgens de eerste berichten plaats in een opvangcentrum voor vluchtelingen en daklozen. Twee mannen kregen er ruzie, tijdens een vechtpartij haalde één van de twee uit met een mes. Het slachtoffer overleed aan zijn verwondingen. De politie van zone Brussel West kon de dader oppakken.

Het Brusselse parket is op de hoogte gebracht van de drie feiten en gaat vanavond nog ter plaatse met het gerechtelijk labo en een wetsarts. Volgens de politie houden de steekpartijen geen verband met elkaar.

Meest gelezen