Ergste voor politie is gevoel van straffeloosheid voor geweld tegen hen

De politiebonden hebben vandaag in Brussel een actiedag georganiseerd om meer respect te vragen voor de politie. Zo’n 10.000 betogers trokken door de hoofdstad. ‘VTM NIEUWS’ ging gisterenavond mee op pad met agenten van de zone Brussel Zuid. Wat de politiemensen het ergste vinden, is het gevoel van straffeloosheid voor geweld tegen hen. Maar al te vaak gaat de dader vrijuit, of het duurt toch lang voor er een straf komt. Zeker in Brussel is dat een frustratie.

  1. RECONSTRUCTIE. Hoe Yassine Mahi twee jonge agenten neerstak aan rood licht: “Ondanks zijn eigen verwondingen probeerde Jason de wonde van Thomas nog te stelpen”
    PREMIUM
    Brussel

    RECONSTRUC­TIE. Hoe Yassine Mahi twee jonge agenten neerstak aan rood licht: “Ondanks zijn eigen verwondin­gen probeerde Jason de wonde van Thomas nog te stelpen”

    Wat gebeurde er die donderdag tijdens de aanval op de jonge politieagenten Thomas Monjoie (29) en Jason P. (23)? Het start in de ochtend wanneer dader Yassine M. (32) zich verward aanmeldt op het politiecommissariaat in Evere. Hij vroeg om psychologische hulp want hij wilde een agent iets aandoen. Nog geen negen uur later gaat hij zonder aarzelen twee agenten te lijf met een mes, met de dood van politieagent Thomas tot gevolg. Een reconstructie van de noodlottige dag.
  2. Politievakbond geeft politiek veeg uit de pan na rellen in Brussel: “Al meer dan 20 jaar no-gozones, maar politiek heeft dat altijd ontkend”

    Politievak­bond geeft politiek veeg uit de pan na rellen in Brussel: “Al meer dan 20 jaar no-gozones, maar politiek heeft dat altijd ontkend”

    De rellen in Brussel na de WK-wedstrijd tussen België en Marokko blijven nazinderen. Brussels burgemeester Philippe Close (PS), minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) en premier Alexander De Croo (Open Vld) waren er gisteren snel bij om de rellen te veroordelen, maar politievakbond VSOA wijst vanochtend de politiek met de vinger. “We zien al 30 jaar dat bendes van elke gelegenheid gebruikmaken om rel te schoppen. Er zijn al meer dan 20 jaar no-gozones in de hoofdstad, maar de politiek heeft dat altijd ontkend”, zei ondervoorzitter Vincent Houssin op Radio 1.