Beeld van de nieuwe gevangenis van Haren.
Volledig scherm
Beeld van de nieuwe gevangenis van Haren. © Photo News

Raad van Europa kritisch voor overbevolking en personeelstekort in Belgische gevangenissen

In een nieuw rapport is de Raad van Europa vandaag opnieuw kritisch voor de aanhoudende overbevolking en het personeelstekort in de Belgische gevangenissen. Ook geweld tussen gevangenen blijkt een terugkerend probleem.

  1. PODCAST. De gruweldaden van ‘De Schrik van de Kempen’: “Hij heeft in zijn leven niets anders gedaan dan roven en moorden”
    De Kroongetuigen

    PODCAST. De gruwelda­den van ‘De Schrik van de Kempen’: “Hij heeft in zijn leven niets anders gedaan dan roven en moorden”

    “De misdaad zat in zijn familie. Hij heeft zijn leven lang niets anders gedaan dan roven en moorden”, zegt advocaat Luk Truyens over zijn meest beruchte cliënt, Petrus ‘Peerke’ Verhaert. De ‘schrik van de Kempen’ pleegde minstens vier moorden en talloze gewelddadige roofovervallen. Hij had ook nog andere misdaden op zijn palmares: “Hij verkrachtte een buurvrouw en zei dat hij haar kop zou afsnijden als ze hem zou verklikken.” Maar in 1995 werd hij zelf uit het Albertkanaal gevist, met schotwonden en een koord rond zijn middel. Luister hierboven naar de nieuwe aflevering van de bekroonde HLN-podcast ‘De Kroongetuigen’.