DPG heeft zijn hoofdzetel in Antwerpen ©  BELGA

Media 

Huiszoeking bij DPG Media in onderzoek naar krantencontract

De concurrentiewaakhond BMA heeft een huiszoeking uitgevoerd bij DPG Media. De huiszoeking kadert in het onderzoek naar mogelijke afspraken rond de aanbestedingsprocedure van het contract om kranten en tijdschriften te leveren. Ook bij een distributiebedrijf ging de concurrentiewaakhond langs.

Nikolas Vanhecke, Kubra Mayda

Het auditoraat van de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) meldde vanmorgen dat het huiszoekingen heeft uitgevoerd bij “een onderneming actief in de distributie van gedrukte media en bij een persuitgever”. De BMA ging onder meer langs bij DPG Media, de uitgever van een hele reeks publicaties, waaronder Het Laatste Nieuws en De Morgen.

“DPG Media bevestigt het plaatsbezoek”, is de reactie van woordvoerster An Goovaerts. “Wij verlenen onze volledige medewerking.”

Concurrentiewaakhond BMA vermoedt dat DPG en de distributeur betrokken zijn bij afspraken over de aanbestedingsprocedure voor de bezorging van kranten en tijdschriften voor de periode 2023-2027.

Naar aanleiding van dat onderzoek deed Bpost-ceo Dirk Tirez al een stap opzij. Bij Bpost loopt ook een interne audit naar de mogelijke kartelvorming.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer