Stefaan Hendrickx (Vlaams Instituut Gezond Leven).
Volledig scherm
PREMIUM
Stefaan Hendrickx (Vlaams Instituut Gezond Leven). © rv

12 euro per pakje sigaretten en amper nog winkels die ze verkopen: is dit hoe we strijd tegen tabak winnen?

In sommige lagen van de Belgische bevolking daalt het aantal rokers al jaren niet meer. Hoe keren we die trend? HLN sprak met anti-tabaksexperts en stelde vast dat zij verregaande maatregelen naar voor schuiven. “We moeten weg van de platgereden paden, want de verslaving is hardnekkig. Sommigen willen pas stoppen als een pakje 60 euro kost.”

129 reacties

  • Nadyne Hoogewys

    1 jaar geleden
    Ik blijf mijn sigaretten wel kopen, niemand die mij gaat zeggen hoe ik moet leven. Straks zijn we allemaal robotten
  • Carmen De Gussem

    1 jaar geleden
    De overheid zou zoals in Ierland en Italië roken moeten verbieden op openbare plaatsen maar dan overal ; nu ben je als niet-roker verplicht mee te roken als je op een terras zit ,op straat loopt,... Natuurlijk onze overheid ziet roken als een extra bron van inkomsten en bovendien maken in België voor zulke aangelegenheden de liberalen de dienst uit en die zien extra inkomsten voor hun kiespubliek en pretenderen dat ze voor de "vrijheid" van "alle "burgers zijn .
  • Wesley Vandemoortele

    1 jaar geleden
    Ze kunnen het van zichzelf mss denken dat ze hyperverstandig zijn maar geen mens is slim genoeg om ons te vertellen wnn onze tijd daar is en hoe we eraan zulken geraken.dus als dat peukje uzelf gelukkig maakt ?rook het dan maar op beter kort gelukkig dan lang ongelukkig.ben zelf geen roker maar tis wel mijn visie. Geluk ermee
  • Bernard Deplacie

    1 jaar geleden
    E sigaret is echt het wondermiddel zondermeer. Men krijgt geen longkanker van nicotine maar de tabaksteer. Met E sigaret kan men nicotine geleidelijk afbouwen. Doen zondermeer... eigen ervaring.
  • Jo Bosman

    1 jaar geleden
    Nu al halen velen hun sigaretten in het buitenland. Of ze laten ze meebrengen door de ene of de andere die daar vandaan komt . Luxemburg. Polen . Roemenie enz. Soms de helft van de prijs van hier.