Jan Vertonghen en Vincent Kompany op de Olympische Spelen in Peking 2008.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Vertonghen en Vincent Kompany op de Olympische Spelen in Peking 2008. © Belga/AFP

De Olympische Spelen van 2008, waar het allemaal begon voor de ‘Gouden Generatie’: “Zij gaven het Belgische voetbal weer hoop”

RODE DUIVELSEnkel met een zege van de Rode Duivels donderdag op het WK tegen Kroatië kennen we straks niet het einde van de Gouden Generatie. Wij keerden terug naar de kiem van het straffe tijdperk: de Olympische Spelen in Peking 2008 als eerste lichtpunt in een diepe Belgische duisternis: “Alsof het kleine België in het voetbal opeens weer bestond.”

15 reacties

  • Paul apers

    1 jaar geleden
    Zal nog lang over gesproken worden gouden generatie die niets gewonnen heeft dan denk ik terug aan de ploeg die zilver won op het EK is dus de platina generatie
  • Dirk Molin

    1 jaar geleden
    Nogmaals mensen, een gouden generatie is een uitdrukking en heeft niets met een palmares te maken. Hongarije in de jaren 50, Holland in de jaren 70, Roemenië in de jaren 90 en Engeland in de jaren 2000 hadden ook gouden generaties en ook geen prijzen gewonnen.
  • Marnix Malone

    1 jaar geleden
    Een generatie die op alle vlakken die van Mexico '86 overstegen heeft.
  • diego gonzalez

    1 jaar geleden
    Overroepen generatie. Er waren andere landen met een betere generatie. Op vorige WK met veel geluk langs Japan en Brazilië geraakt. Zeker een goede ploeg maar nu niet doen of dit ooit het beste team ter wereld is geweest. Derde plek op het WK was een fantastische prestatie. Dat zou beter gekoesterd worden in plaats van het team af te breken omdat ze geen wereldkampioen zijn geworden.
  • Karl Huysmans

    1 jaar geleden
    Gouden generatie 😂 Het enige dat in de trofeeën kast ligt is een dikke laag stof.