Oekraïense artillerie bij Bachmoet.
Volledig scherm
Oekraïense artillerie bij Bachmoet. © AFP

Rusland zet hoog in op verovering Oekraïense stad Bachmoet, zware verliezen aan beide zijden

De belangrijkste slag van dit moment in Oekraïne wordt gestreden bij de oostelijke stad Bachmoet. De legers van Rusland en Oekraïne zetten alles op alles om deze sleutel in de Donbas-regio in te nemen.

18 reacties

  • frans Venloo

    1 jaar geleden
    Russische soldaten en Oecrainse soldaten zijn de slachtoffers van deze grootheidswaanzin Neem daarbij nog de duizenden burgers en de schade . Politiekers die pionnen zijn en ja knikken en olie' op het vuur gieten . Echt goe bezig
  • Christine Laevers

    1 jaar geleden
    Bachmoet is een leven of dood affaire voor Prigoshin zelf. Het is hoog tijd om lange afstand missiles en raketten te leveren met 300 km reikwijdte. En waarom geen Interpol arrestatiebevel voor die crimineel die rijk is door 'diensten' te verlenen in Afrikaanse landen en betaald wordt met concessies op mijnen (ook Congo). Zet geld op zijn hoofd. Tenminste een Afrikaans land is hem al beu. Er kan nog veel gedaan worden.
  • Danny De Graeve

    1 jaar geleden
    Waarom toch? Ziekelijke wereld net als in de middeleeuwen maar een beetje moderner
  • patrick de bock

    1 jaar geleden
    Hoe je het ook draait of keert, het is verschrikkelijk! De gewone soldaten, die toch ook allemaal een moeder, vader, broer, zus, kind(eren) moorden elkaar uit in opdracht van een stel idioten!
  • Paul Kuijer

    1 jaar geleden
    Hoop dat ze de Russen verpletteren! En daarna door naar Moskou om de boel compleet plat te gooien.
  1. Wateroverlast en schade in Limburg en Antwerpen, maar beterschap op komst: “Na de middag wordt het grotendeels droog”
    Play
    Update

    Waterover­last en schade in Limburg en Antwerpen, maar beterschap op komst: “Na de middag wordt het groten­deels droog”

    Op dit moment valt er op de meeste plaatsen in ons land nog heel wat regen. Weerman Frank Duboccage stelt wel gerust en zegt dat de zwaarste regenval achter de rug is. De regenzone blijft vandaag nog even in het land, maar trekt langzaam weg richting Nederland. “In de loop van de avond zou het overal weer droog moeten zijn”, volgens Duboccage. Vannacht kregen enkele dorpen in Limburg en Antwerpen te maken met zwaar onweer en heel wat wateroverlast. Lokaal viel er tot wel 55 liter water per vierkante meter. In Lanaken was dat zelfs 88 liter, volgens de burgemeester Marino Keulen (Open Vld). Op verschillende plaatsen sloeg ook de bliksem in.
  2. LIVE OEKRAÏNE. Rusland pocht over eigen terreinwinst en Oekraïense verliezen
    OEKRAÏNE
    219

    LIVE OEKRAÏNE. Rusland pocht over eigen terrein­winst en Oekraïense verliezen

    Rusland maakt zich sterk dat het sinds begin 2024 zo’n 547 vierkante kilometer Oekraïens grondgebied heeft veroverd. Daarnaast zou het Oekraïense leger volgens de Russische minister van Defensie Sergej Sjojgoe dit jaar al meer dan 111.000 manschappen hebben verloren, evenals meer dan 21.000 voertuigen en andere militaire uitrusting. Nog volgens Sjojgoe waren de Oekraïense verliezen “vooral in april bijzonder hoog”. Toen zouden er dagelijks meer dan Oekraïense 1.000 soldaten zijn gedood of ernstig gewond geraakt.Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.