Afgelopen weekend waren er zeldzame manifestaties tegen het bewind van president Xi Jinping.
Volledig scherm
Afgelopen weekend waren er zeldzame manifestaties tegen het bewind van president Xi Jinping. © Reuters, ANP

Zal Chinese president Xi Jinping moeten aftreden? "Harde aanpak kan leiden tot ineenstorting van communistische partij”

De “gewelddadige” reactie van Peking op de huidige demonstraties kan leiden tot de ineenstorting van de Chinese Communistische Partij. Dat zegt een voormalig leider van de protesten op het Tiananmenplein in 1989, naar aanleiding van de manifestaties afgelopen weekend tegen het bewind van de Chinese president.

24 reacties

  • Tuur schiepers

    1 jaar geleden
    Ooit eens gedacht dat China zou kunnen uiteen vallen. Dan zijn er honderd die baas willen zijn. Dan stuikt de economische wereld in mekaar. Een idee wat China allemaal voor ons produceert en aan welke prijs?
  • Marc Vinck

    1 jaar geleden
    Dacht men in 89 ook en wat deed China, de tanks erover. Zal nu ook zo aflopen. Europa is echt wel naïef.
  • Jean Vangronsvelt

    1 jaar geleden
    De val van het communisme schrijf iemand, weet die niet dat het Westen in dezelfde val aan het lopen is. De Europese Unie is daar het grote voorbeeld van.
  • Jef Verhulst

    1 jaar geleden
    In Iran protesteren ze ook, maar de religieuzen blijven zitten. Ik vrees dat de dictator van China ook wel zal weten hoe hij aan de macht kan blijven, anders vraagt hij wel raad aan zijn vriend Poetin.
  • Paul Boutsen

    1 jaar geleden
    Onzin! In dergelijke regimes wordt niet gekeken op een paar honderd duizend doden, in China zelfs niet op een paar miljoen. Straks rijden de Chinese tanks wel terug over betogers en het zal weer rustig worden voor 35j.