Phara de Aguirre en Annick Ruyts.
Volledig scherm
Phara de Aguirre en Annick Ruyts. © VRT/PN

“Ik ben ‘shell shocked’ door het nieuws”: Nic Balthazar en Phara de Aguirre reageren op ‘bijltjesdag' bij VRT

TVBij de openbare omroep VRT vinden momenteel de gesprekken plaats met 41 medewerkers die eind dit jaar gedwongen moeten vertrekken in het kader van het transformatieplan. Het totale aantal ontslagen in de besparingsperiode tot 2025 is wel verder teruggedrongen tot 61 voltijdse equivalenten, zegt VRT-woordvoerder Bob Vermeir. Onder meer reportagemaakster Annick Ruyts deelde op haar Facebookpagina dat de openbare omroep haar aan de deur gezet heeft. Phara de Aguirre (61) beschreef op Twitter dat de aangeslagenheid onder de collega’s groot is.

215 reacties

  • San Pauwels

    1 jaar geleden
    Fons Heylen: VRT is allesbehalve links: de Raad van bestuur bestaat voornamelijk uit N-VA, Vlaams Belang, Open VLD... Andere voorbeelden: voormalige journalisten Sigfried Bracke en Jan Becaus behoren tot het clubje van de N-VA. Sinds dat N-VA aan de macht is, zijn er besparingen. Er is geen budget meer voor eigen producties, maar wel voor de exclusiviteitscontracten van de BV's en het WK Qatar (Wintercircus). Politiek en voetbal gaan hand in hand.
  • Ludo Hermans

    1 jaar geleden
    VRT en hun meegraaiende politici zouden dit moeten lezen! Zouden!
  • Carmen De Gussem

    1 jaar geleden
    Teveel "vriendjes" en hoge kaderleden krijgen schandalig hoge lonen en dan is er voor de anderen niets over en dit niet alleen bij de VRT.
  • Stefaan Leonaer

    1 jaar geleden
    @Johan Van de Velde: beste, de mensen bij de VRT die men ontslagen heeft zijn geen ambtenaren, maar contractuelen met een gewoon werknemerspensioen.
  • Kenny brusseel

    1 jaar geleden
    Dus hopelijk in de toekomst ook geen wk of ek voetbal uitgezonden worden