Luchtbeeld van de Kennedytunnel
Yorick Jansens

Wilde politieachtervolging eindigt aan Kennedytunnel, verdachte opgepakt

De politie heeft een man kunnen oppakken, na een achtervolging over de hele Antwerpse ring. Het is nog onduidelijk waarom de man wegreed. Uiteindelijk crashte hij met zijn auto net voorbij de Kennedytunnel.

De achtervolging begon bij een politiecontrole op de E19 in Brecht. Een auto met Franse nummerplaten weigerde te stoppen voor de controle, en reed tegen hoge snelheid weg. Een voertuig van de federale wegpolitie reed de auto achterna. Op amateurbeelden is te zien hoe de man over de busstrook raast, achtervolgd door de politieauto. "De bestuurder heeft verschillende gevaarlijke maneuvers uitgehaald, over zowat de hele Antwerpse ring", zegt An Berger, woordvoerster van de federale politie.

Uiteindelijk reed de auto de Kennedytunnel in, waar hij achteraan op een politieauto inreed. Die was het verkeer aan het laten vertragen, om de verdachte zo tegen te houden. "Op het eerste gezicht raakten er geen collega's gewond", zegt de politiewoordvoerster.

Net voorbij de tunnel stopte de man op de linkerrijstrook en liep hij te voet de berm in. Daarop volgde een zoekactie met speurhonden en drones. Uiteindelijk kon de bestuurder opgepakt worden in de buurt van het Galgenweel, een waterplas op de Antwerpse linker-Scheldeoever. De man zou aan zijn hoofd gewond geraakt zijn. Het is nog onduidelijk waarom hij is weggevlucht. Volgens getuigen zou er geschoten zijn bij de achtervolging, maar dat ontkent de politie formeel: "Mogelijk hebben politiemensen hun wapen getrokken, maar er is zeker niet geschoten."

BEKIJK - Beelden van de wilde achtervolging:

Videospeler inladen...

Meest gelezen