Shutterstock / Sergey Neanderthalec
Volledig scherm
© Shutterstock / Sergey Neanderthalec

Kost Europese energiecrisis loopt volgens Brusselse denktank op tot meer dan 700 miljard

De rekening van de Europese energiecrisis is deze maand opgelopen tot meer dan 700 miljard euro. Dat meldt de in Brussel gevestigde denktank Bruegel. Het hoge bedrag is het gevolg van de maatregelen om de energievoorziening voor deze winter veilig te stellen en de klap van de stijgende energieprijzen voor huishoudens en bedrijven te verzachten.

28 reacties

  • Pierre Vaneylen

    1 jaar geleden
    Met dank aan de E.U. wordgt méér dan tijd dat we de Eurocraten letterlijk en figuurlijk in de kou zetten.
  • peter destoop

    1 jaar geleden
    Europa? laat me niet lachen. Wij verkopen gas aan duitsland en zij maken eenzijdig contracten met arabische landen. Tot zover de solidariteit. Het wordt hoog tijd dat we ons eigen volk eerst plaatsen en dan pas kunnen we over de grens kijken.
  • Jan gypers

    1 jaar geleden
    Duitsland eerst en dan kunnen we zien wat we met Europa doen. Er moet een kartel van zelfgezinde landen komen die een plafond opleggen voor gas. Het is contraproductief dat er moet gewacht worden op de goedkeuring van 27 individuele landen om iets te doen. Hiermee verliezen we altijd.
  • Bernard Loncke

    1 jaar geleden
    Is toch peanuts ! België in zijn eentje heeft al een staatsschuld van 517 Miljard. Daarmee konden we al heel wat nieuwe kerncentrales bouwen en waren we amper nog afhankelijk van buitenland voor onze stroom. Maar dat ziet Frankrijk niet zitten ze verwachten een heel grote 'groene' geldstroom aldaar van België voor aankoop energie van hun 14 nieuwe kerncentrales!
  • Willy Bogaert

    1 jaar geleden
    Wanneer gaat men nieuwe kerncentrales bouwen of houden we ons toch koppig vast aan dat groene sprookje tot alles verloren is gegaan ? blijkbaar En verder alles elektrisch met een capaciteitstarief alleen Vlaanderen ??? De rest van ons land heeft geen netwerk ??? wel veel bossen en houtkachels