Logo Kempen lanceert website voor jongeren en volwassenen die mentale steun zoeken

Het nieuwe platform Kzitermee.be bundelt zo'n 500 diensten die rond geestelijke gezondheid werken in de regio Kempen en Zuid-West-Vlaanderen. Aan de hand van een paar vragen leidt het platform je naar de juiste professionele hulp. Eén op de vier Belgen voelt zich slecht in zijn vel, en dit platform moet de stap om hulp te zoeken, verkleinen. De website werd gelanceerd op het Sint-Jan Berchmanscollege in Mol. 

Kzitermee.be is een nieuwe website van Logo Kempen die jongeren en volwassenen die mentale problemen hebben, op weg moet helpen naar professionele hulp. Naargelang het probleem, wordt er doorverwezen naar zo'n 500 diensten waar je hulp kan krijgen. Je kan via de website ook contact opnemen met de organisatie en je hulpvraag stellen. Ook professionals, zoals dokters en mensen die hulp zoeken voor een ander kunnen terecht op de website.

1 op de 4 voelt zich ooit slecht in z'n vel 

Lynn Weyns, Logo Kempen

" Als we weten dat 1 op de 4 ooit geconfronteerd wordt met een psychische problematiek, dan is de website er voor iedereen, zegt Lynn Weyns van Logo Kempen. "Je kan aangeven dat je hulp zoekt voor jezelf, als jongere of als volwassene.  En dan kom je op een pagina waar je moet doorklikken naargelang de situatie waarmee je geconfronteerd wordt. Problemen met verlies, geweld, of met teveel aan je hoofd hebben. Als je doorklinkt, kom je dan op organisaties die je kunnen helpen. Maar je kan op de site ook terecht als je voor iemand anders hulp zoekt."

Er zijn toch wel meer leerlingen met mentale problemen dan ik dacht

Charlotte Bervoets, leerlinge Sint-Jan Berchmanscollege

Kzitermee.be werd vandaag officieel gelanceerd op het Sint-Jan Berchmanscollege in Mol. De leerlingen moesten een stoelenspel spelen waarbij ze geconfronteerd werden met allerlei uitspraken rond mentale gezondheid. Als de uitspraken klopten voor hen, moesten ze gaan zitten. Uiteindelijk werd duidelijk dat iedereen wel ergens mee "zit". De ultieme boodschap was dat je best kan praten over wat je dwarszit, in plaats van het te laten aanslepen.  

"Er zijn toch wel meer leerlingen met mentale problemen dan ik dacht," zegt leerlinge Charlotte Bervoets achteraf. "Of we zelf eens duistere gedachten hebben, dat was het moeilijkste om toe te geven, denk ik. Ik zal de website zeker aanraden in mijn omgeving, zeker als de mensen met dingen worstelen. "

Meest gelezen