Belga / Photo News
Volledig scherm
© Belga / Photo News

Zuhal Demir geeft collega-minister Brouns veeg uit de pan: “Dossier indienen zonder bespreking in de regering? Dat zou ik niet moeten proberen”

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft in het Vlaams Parlement stevige kritiek gegeven op haar collega-minister van Landbouw Jo Brouns. Volgens Demir haar heeft de CD&V’er een nieuw Vlaams plan voor de omzetting van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) ingediend bij de Europese Commissie zonder haar daarbij te betrekken en zonder het dossier eerst te bespreken in de regering. “Als ik dat zou doen in het stikstofdossier, dan zou het kot te klein zijn”, aldus Demir in antwoord op een vraag van Groen-parlementslid Mieke Schauvliege.

47 reacties

  • JOHAN DRESSELAERS

    1 jaar geleden
    De landbouw wordt zodanig aan banden gelegd , dat er binnenkort groenten en vlees in buitenland dient gekocht te worden tegen dure prijzen . Man ,man ,man waar gaan we naartoe ?
  • francois demunter

    1 jaar geleden
    Wat had men gedacht van Brouns, is een Boerenbondaanhanger. Zonder boerenbond nooit Minister geworden.
  • swa wuyts

    1 jaar geleden
    Demir zegt waar het voor staat. Zij heeft echter één groot probleem, ze is van de NVA en moet als dusdanig , zoals ge in de reacties leest, bekritiseerd worden voor haar beleid.
  • Jef Smening

    1 jaar geleden
    Kijk eens mee hoe groen de zaken omkeert . Brouns doet duidelijk iets fout , Demir reageert daar terecht op en dan zegt groen en ik citeer :"“Dit toont aan dat u en minister Brouns niet meer kunnen samenwerken rond dossiers die betrekking hebben tot landbouw, milieu en natuur. Dit zal leiden tot rechtsonzekerheid voor landbouwers en natuur”, aldus Schauvliege." Dit is een zuiver manipulatieve uitspraak .
  • Ludo Van Damme

    1 jaar geleden
    Brouns doet net hetzelfde wat Demir zelf altijd doet, via de media iets aankondigen zonder akkoord van de andere regeringspartijen, ja zelfs zonder enige voorafgaande bespreking. "De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet".