Gakpo en Van Gaal.
Volledig scherm
Gakpo en Van Gaal. © Reuters

Onze Oranje-watcher ziet Nederland al slaapwandelend de groepswinst pakken: “De toplanden hoeven niet bang te zijn”

Zelfs tegen het al uitgeschakelde Qatar speelde Nederland met de handrem op. Zakelijker dan de 2-0 tegen het gastland komen de zeges niet. Weer geen vuurwerk dus, ondanks de eerste basisplek voor Memphis Depay. Ach, het was ruim voldoende voor de eerste plaats in Groep A. Maar of dit Oranje de grote landen angst inboezemt? Zeker niet.

17 reacties

  • Willem Becker

    1 jaar geleden
    Denk dat de toplanden liever niet uitkomen tegen Nederland. Ze hebben tot nu toe nog geen energie verspeeld en geraken ieder toernooi minimaal tot kwartfinale. Een echte toernooi ploeg die ook beter spel gaat laten zien.
  • Dirk De Winter

    1 jaar geleden
    wie laatst lacht best lacht,Nederland verspilt tenminste niet nodeloos hun energie.
  • Armando De jonge

    1 jaar geleden
    Als Nederlander kan ik wel glimlachen om dit artikel, sorry maar Nederland is niet of nog niet zoals de generaties als de boertjes, van der sar, seedorf, davids, sneijder, van persie en robben en noem ze maar op. We zijn gewoon minder dan in 2006, 2008, 2010, 2014 etc. Met Realistisch voetbal gaan wij betere resultaten halen dan met vollebak aanvallen. In Nederland heeft iedereen vertrouwen in van Gaal, hij liet immers al paar keer doorschemeren dat hij in de groepsfase dingen wilt uitproberen.
  • Herman Van Arendonk

    1 jaar geleden
    Oranje is momenteel een elftal met te veel zwakke plekken. Ik begrijp niet helemaal waarom Dumfries nu zo slecht speelt. Die was in het verleden sterk in Oranje, en bij Inter Milan doet hij het ook goed. Het hele middenveld van Nederland is erg slecht, en dat valt niet meer te verbloemen nu Frenkie de Jong even niet top is. Voorin is Gakpo goed bezig, maar Depay mist spelritme, Bergwijn is uit vorm, en Janssen en Weghorst zijn te onbeholpen voor WK niveau.
  • Jean Paul Heck

    1 jaar geleden
    Let maar op; Holland laat pas tegen usa de ware aard zien