Louis van Gaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Louis van Gaal. © Reuters

“Van Gaal denkt dat we allemaal nog in Sinterklaas geloven. Zodra Nederland een echt voetballand treft, gaan ze eruit”

Nederland heeft zich dan wel geplaatst voor de achtste finales van het WK, onze analist Marc Degryse is allerminst onder de indruk van een slaapverwekkend Oranje. “Nederland aanvaardt dit alleen omdat het Van Gaal is.” En hoewel Van Gaal verkondigt dat Nederland voor de wereldtitel gaat, denkt Degryse dat die droom snel doorprikt zal worden. “Ze gaan door zonder glans, zonder één echt goeie wedstrijd en met het nodige geluk.”

37 reacties

  • adri zuiderwijk

    1 jaar geleden
    Evenepoel kon ook nooit een Ronde aan van meer dan een week volgens de Leeuw dus laten we Marc ook maar met een kilootje zout nemen, slakken genoeg in het Belgisch team..
  • Jan Daems

    1 jaar geleden
    Nederland heeft altijd al getoond dat ze boven zichzelf kunnen uitstijgen en dat zal morgen niet anders zijn. Daar waar ze blijven geloven in zichzelf laten de Belgen het kopje hangen.
  • Herman Van Arendonk

    1 jaar geleden
    Er kan maar een ploeg wereldkampioen worden, dus Marc zal wel gelijk gaan krijgen. Maar vergeet niet dat Nederland met dat aanvallend voetbal ook wel eens de boot in ging, zoals op het EK van 2000 bijvoorbeeld.
  • Michel Woutersen

    1 jaar geleden
    Een Hollander hier. Mijn gevoel is net zo. Er zit geen lol in het spel, alles heel berekend en afgemeten. Geen lef, geen durf. Wanneer je Simons of Lang al niet brengt bij een 2 - 0 voorsprong, wanneer dan wel? Kwaliteiten genoeg, maar het spel is tot nu toe niet mooi, niet goed. Het kan 2 kanten op: of we gaan genadeloos hard onderuit tegen snel voetballende ploegen als Frankrijk, Engeland, Spanje. Of we krijgen door de ruimte die dan wel ontstaat, en door de bewijsdrang, ineens wel vleugels.
  • Eric Bex

    1 jaar geleden
    Dat kan best zijn beste Marc maar Nederland zou wel eens heel ver kunnen geraken op dit toernooi en heg is hen gegund. Wij daarentegen gaan morgen nog serieus afzien. Hopelijk lukt het voor België morgen maar wat ze de laatste 3 matchen hebben getoond is zwaar onder niveau. Je moet al een groot "believer" zijn om het morgen nog zien goed te komen.