Duikers zoeken in Damse Vaart naar wapen van Bende van Nijvel.
Volledig scherm
Duikers zoeken in Damse Vaart naar wapen van Bende van Nijvel. © Evi De Witte

Na tip aan Faroek: duikers zoeken in Damse Vaart naar wapen van Bende van Nijvel, maar moeten speurtocht voorlopig staken

DammePolitiespeurders en duikers van de civiele bescherming zijn in de Damse Vaart op zoek gegaan naar een wapen dat zou hebben toebehoord aan de Bende van Nijvel, maar hebben die zoektocht moeten staken wegens te lastige omstandigheden. Voorlopig hebben ze niets gevonden. Het onderzoek raakte in een stroomversnelling na een tip aan VTM-misdaadjournalist Faroek Özgünes. Het wapen zou indertijd door de latere eigenaar in het kanaal geworpen zijn.

  1. HUIZENJACHT. Deinze-centrum, waar nieuw vastgoed als paddenstoelen uit de grond schiet: “Uitzicht op de Leie is hier een sleutelfactor”
    PREMIUM

    HUIZEN­JACHT. Dein­ze-cen­trum, waar nieuw vastgoed als paddenstoe­len uit de grond schiet: “Uitzicht op de Leie is hier een sleutelfac­tor”

    Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen, en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek op de lokale immomarkt. Deze week: Deinze-centrum, het hart van de groeiende stad aan de Leie. “Het stadscentrum van Deinze heeft zeker meer te bieden dan de Markt en de Leie”, zegt Wim Gevaert van Altro Vastgoed.
    Deinze
  2. DE DAGSCHOTEL. Brasserie Raymond in hartje Brugge, waar toeristen nog in de minderheid zijn: “Bij een verjaardag halen we graag alles uit de kast”
    PREMIUM

    DE DAGSCHOTEL. Brasserie Raymond in hartje Brugge, waar toeristen nog in de minderheid zijn: “Bij een verjaardag halen we graag alles uit de kast”

    Waar men gaat langs Vlaamse wegen, komt men nog zelden een restaurant met dagschotel tegen… Maar klopt dat wel? HLN gaat op zoek naar de gezelligste eethuizen waar je bij een goed glas nog een snelle, warme maaltijd kan krijgen. We trokken naar Brasserie Raymond in het centrum van Brugge, waar je tijdens de week van een verfijnde maaltijd kan genieten. Wij vroegen zaalverantwoordelijke Pascal De Zutter en chef-kok Frederik De Vestele naar hun geheim én de belevenissen in hun zaak. “We draaien goed en hebben daar geen toeristen voor nodig.”
    Brugge