Advocate van verdachte breekt been tijdens reconstructie jaagpadmoord

De reconstructie van de moord op Norbert Bocher op een jaagpad in Zeebrugge is dinsdagnamiddag even opgeschort. De advocate van de verdachte viel van een plank over een gracht en brak daarbij haar been.

gjs, tlg

In Zeebrugge kwam dinsdagmiddag een grote politiemacht - honden en helikopters inbegrepen - samen met de verdachte, de advocaten en de nabestaanden voor de reconstructie van de moord die er op 7 maart gebeurde. De 49-jarige Norbert Bocher werd toen rond 21.30 uur door een groep mountainbikers zwaargewond aangetroffen langs het jaagpad. Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis aan de gevolgen van een schotwonde in het hoofd.

De dader bleek Oliver Bolte te zijn. De man van Duitse afkomst had de volgende nacht, rond 5.30 uur, ook brand gesticht in de woning waar hij woonde met zijn 71-jarige moeder Renate Bolte. Ze overleefde het niet.

Bolte ging zich in de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 maart aangeven bij de politie voor beide zaken. Hij zit nog steeds in de gevangenis en werd daarom dinsdagmiddag ook naar het jaagpad gebracht. Daar moest hij tonen hoe hij Norbert Bocher om het leven bracht.

De reconstructie werd na enkele uren al stopgezet omdat de advocate van Bolte, Olivia Delille, van een plank over een gracht viel en daarbij haar been brak. Het gebeuren werd opgeschort tot een vervanger voor de advocate gevonden werd. Daarmee wordt de reconstructie nu voortgezet in Blankenberge, waar de verdachte zijn moeder om het leven bracht door brand te stichten.

© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen