Het lijkt wel alsof Toby Alderweireld hier gewoon thuis bij zijn moeder in Merksem aan tafel zit, maar het is de kartonnen Toby. En rechts een beeld van de 9-jarige Toby bij Germinal Beerschot.
Volledig scherm
PREMIUM
Het lijkt wel alsof Toby Alderweireld hier gewoon thuis bij zijn moeder in Merksem aan tafel zit, maar het is de kartonnen Toby. En rechts een beeld van de 9-jarige Toby bij Germinal Beerschot. © Photo News / Pieter-Jan Vanstockstraeten

INTERVIEW. Mama van Toby Alderweireld: “Ik wist: als hij nu vertrekt, komt hij niet meer naar huis. Hij is 18 jaar weggebleven”

Onze Rode Duivels zijn over de hele wereld bekend, maar het succes kwam met een prijs. Ook bij hun ouders, die hier vertellen over de zware weg naar de top. Vandaag deel 3: Marina Buyle (56), mama van Toby Alderweireld (33). “Moeder zijn van een Rode Duivel, dat is… fenomenaal”, glundert ze. Maar haar moederhart hééft gebloed op de weg naar succes van haar zoon. “Had het alleen aan mij gelegen, ik was Toby gaan terughalen bij zijn Amsterdamse gastgezin.”

6 reacties

  • willy staes

    1 jaar geleden
    Hij is nu nog de beste in de verdediging van de duivels .
  • marc castermans

    1 jaar geleden
    Heel mooi verhaal en het toont aan dat je er heel veel moet voor over hebben en jezelf veel ontzeggen. Het is je van harte gegund Toby, knappe voetballer en mooi mens.
  • John Moyaert

    1 jaar geleden
    Moederliefde is het schoonste dat er is
  • marcel heymans

    1 jaar geleden
    Heel mooi als je dat voor je zoon kunt doen. Nu plukt hij daar en onrechtstreeks jullie daar de vruchten van. Top
  • Patrick van de Weygert

    1 jaar geleden
    Altijd mijn favoriete Rode Duivel geweest. Dit niet alleen vanwege zijn enorme voetbalkwaliteiten...feit dat hij nooit in de picture wil staan en zo bescheiden is gebleven, siert hem enorm. Veel gelukTobi in je nieuwe woonst!!