Mathilde begroet Camilla.
Volledig scherm
Mathilde begroet Camilla. © HLN

Waarom Mathilde niet moet buigen voor de Britse koningin Camilla, maar de Deense prinses Mary wél

RoyaltyOpmerkelijke beelden van het koninklijk onderonsje in Buckingham Palace. Wanneer ze gastvrouw koningin Camilla begroeten, gaan haar schoonzus gravin Sophie en de Deense kroonprinses Mary door de knieën. Koningin Mathilde en koningin Rania geven haar alleen een kus. Waar komt dat verschil vandaan?

10 reacties

  • Marie-Louise Albertine mathys

    1 jaar geleden
    Onze koningin mag er altijd wezen, deftig gekleed en fijne goede manieren. Altijd een lach en een goed woord. Geen schandalen van ons Belgisch koningspaar.
  • Jo Eeckhout

    1 jaar geleden
    Heeft niets met respect te maken. Maar alles met onderdanigheid. Waarom zou het getuigen van respectloosheid als geen kniebuiging zou maken? Ik heb voor de meeste mensen heel veel respect, maar maak daar geen kniebuiging voor. Dit gaat over onderdanigheid, meer bepaald over ongelijkheid. Het is een middeleeuws gebruik en volgens mij een schending van de universele verklaring van de rechten van de mens.
  • Karen Meesschaert

    1 jaar geleden
    Ik vind het iets hebben. Een vorm van respect
  • kristel parijs

    1 jaar geleden
    Protocol is toch zalig... In België, Nederland en Luxemburg is deze reference niet meer in gebruik maar bvb in Engeland en Denemarken wel. Als je een royal hoger in rang voor het eerst die dag ontmoet, is dit volgens datzelfde Protocol gebruikelijk dat je als vrouw door de knieën gaat. Kunnen hier veel boertige mensen nog iets van leren. Tegenwoordig is het van "hey" en "yo"
  • Marleen de Henau

    1 jaar geleden
    We leven in 2022 niet in de Middeleeuwen!Wie begrijpt zo een show?