Bijna 75 overtredingen in enkele uren tijd bij controle e-steps, (brom)fietsers en voetgangers in Antwerpen

De Antwerpse politie heeft bijna 75 overtredingen vastgesteld op een paar uur tijd bij een controle op e-steps, fietsers, bromfietsers en voetgangers. Die controle gebeurde op het drukke fietspad langs de spoorweg, aan de Simonsstraat en de Van Den Nestlei. De meest gemaakte overtredingen waren het rood licht negeren, tegen de richting rijden, of met de gsm in de hand rijden.

De Antwerpse politie heeft gisteren een controleactie gehouden aan het fietspad van de Simonsstraat en de Van Den Nestlei, vlakbij het spoor en de Plantin Moretuslei. Het ging om een specifieke controle op e-steps, fietsers, bromfietsers en voetgangers. De politie stelde daarbij bijna 75 overtredingen vast. 

Volgens de politie negeerden 25 mensen het rode licht en reden 24 mensen tegen de richting. Ook betrapte ze 21 bestuurders die met hun gsm in de hand reden. Enkele fietsers reden ook nog zonder licht of op het voetpad en een bromfietser droeg geen helm. Wanneer er een gevaarlijke situatie ontstond door de overtreding, heeft de politie boetes uitgeschreven.

We krijgen veel klachten van mensen die zich storen aan het onveilige rijgedrag van sommige fietsers en steppers
Willem Migom van de Antwerpse politie

De politie voert zulke controles vaker uit, omdat er veel ergernissen over zijn bij verschillende weggebruikers. "We krijgen veel klachten. Niet alleen van automobilisten, maar ook van fietsers of steppers zelf die zich storen of zich onveilig voelen door het asociale rijgedrag van anderen", zegt Willem Migom van de Antwerpse politie. "Ze brengen niet alleen zichzelf in gevaar, maar ook de andere personen op het fiets- of voetpad, en zelfs automobilisten die plots moeten remmen of uitwijken, lopen daardoor risico's."

De plaats van de controle is ook niet willekeurig gekozen. "Beide straten zijn gelegen aan de fietsostrade waar veel fietsers elkaar kruisen. Extra aandacht voor de verkeersregels is dus belangrijk", zegt Migom.

Meest gelezen