Terrorist Osama Krayem (rechts) vlak voor hij het metrostation binnenstapt, met een rugzak vol explosieven op zijn rug. Hij zou zich bedenken, maar zijn kompaan Khalid El Bakraoui blies zich wel op in station Maalbeek. Daar vielen 17 doden.
Volledig scherm
PREMIUM
Terrorist Osama Krayem (rechts) vlak voor hij het metrostation binnenstapt, met een rugzak vol explosieven op zijn rug. Hij zou zich bedenken, maar zijn kompaan Khalid El Bakraoui blies zich wel op in station Maalbeek. Daar vielen 17 doden. © rv

RECONSTRUCTIE. De aanslag in Maalbeek: “De rinkelende gsm’s van slachtoffers waren het ergst. Jij weet dat ze nooit meer gaan opnemen”

“De anderen hebben hun werk gedaan. Nu is het aan ons.” Een uur en dertien minuten na de aanslagen in Zaventem blaast Khalid El Bakraoui zich op in het metrostation Maalbeek. Een vuurzee raast door de wagon. “Ik zag reizigers na de explosie in paniek op de sporen springen, en geëlektrocuteerd worden.” De aanslag in het metrostation, door de ogen van de terroristen, slachtoffers en hulpverleners.