Politie Antwerpen paraat voor beslissende wedstrijden van België en Marokko op WK voetbal

De Antwerpse lokale politie is paraat voor de beslissende wedstrijden van België en Marokko op het WK voetbal in Qatar. Die worden vanmiddag om 16 uur gespeeld. Zondag waren er opstootjes in Borgerhout en de wijk het Kiel na de wedstrijd tussen België en Marokko. De politie wil die in eerste plaats voorkomen.

Om 16 uur spelen België en Marokko hun laatste wedstrijd in de groepsfase van het WK voetbal in Qatar. Die zal beslissen of ze mogen doorgaan naar de volgende ronde. België neemt het op tegen Kroatië, Marokko tegen Canada. De Antwerpse politie houdt rekening met eventuele incidenten ten gevolge van de wedstrijden.

Analyse van mogelijke scenario's

"We hebben zoals altijd een analyse gemaakt van mogelijke scenario's", zegt Willem Migom van de lokale politie Antwerpen. "Uiteraard houden we daarbij rekening met wat er afgelopen zondag is gebeurd. Op basis daarvan van bepalen we onze inzet." Zondag kwam het tot opstootjes en vandalisme op en rond de Turnhoutsebaan in Borgerhout en in de wijk Kiel. Zo werden er onder meer steps in brand gestoken. Een tiental mensen werd even opgepakt.

"In de eerste plaats willen we zulke incidenten voorkomen en vermijden dat we actief moeten optreden. Het wordt hopelijk niet alleen voor Marokko, maar ook voor de Rode Duivels een voetbalfeest en we gaan dat zo proberen te houden."

Meest gelezen