Wout van Aert droeg twee jaar geleden de leiderstrui in Tirreno-Adriatico.
Volledig scherm
Wout van Aert droeg twee jaar geleden de leiderstrui in Tirreno-Adriatico. © LAPRESSE

Geen Omloop in 2023? Wout van Aert lonkt steeds nadrukkelijker naar Strade Bianche en Tirreno als seizoensbegin

WielrennenAlles wijst erop dat Wout van Aert zijn wielervoorjaar in 2023 in Italië begint. Van Aert gaf te kennen dat hij met het Italiaanse drieluik Strade Bianche - Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo in zijn hoofd zit. “Een terugkeer naar de Italiaanse wedstrijden zie ik zeker zitten.”

9 reacties

  • adri zuiderwijk

    1 jaar geleden
    Zoals Remco LBL, SSB, Vuelta won geeft al aan dat Tireno, MSR, Strade naast ook Waalse Pijl winnen mogelijk zijn, zit veel minder in het keurslijf dan Wout bij Jumbo met de weegschaal aan ireno, sfeer is zoo belangrijk..
  • Liliane Wuyts

    1 jaar geleden
    Spijtig voor jou Marika, maar het programma wordt in samenspraak met renners en ploeg opgesteld. En wees maar zeker dat Jumbo en de sponsors heel goed weten wat ze aan Van Aert hebben. Dus hij zal een grote stem in het verhaal hebben. En volgens mij is Tirreno geen eendagswedstrijd.
  • Marika Peeters

    1 jaar geleden
    Je positie in de pikorde bepaalt of je het privilége hebt, om zelf je favoriete koersen mogen uit te kiezen...binnen Jumbo zijn dat Primoz en Jonas, de hoogst geplaatsen. Degene die hieronder komen, zijn hun luxe knechten...die dit keuzerecht niet hebben als het over kopmanschap in een ronde, zoals de Giro gaat, enkel kopman mogen zijn in ééndags koersen...of het de Omloop of het drieluik zal worden voor Wout? tja, niet aan hem om te mogen kiezen...dat doet Jumbo wel in zijn plaats.
  • Johan Maddens

    1 jaar geleden
    Al een goede keuze wat zijn eerste wegwedstrijden betreft . De Strade en San Remo staat al op zijn erelijst . In 2021 werd hij knap tweede in de Tirreno na Pogacar op slechts één minuut . Hij mocht hier zijn ding doen en reed in alle beklimmingen steeds mee vooraan met Pogacar , Bernal , Landa en Yates en werd uiteindelijk tweede !! In de cross verwacht ik Wout rond januari op top niveau , nu is er iemand die frisser aan de start staat .
  • Maarten Luypaert

    1 jaar geleden
    Tirreno voor Remco, Strade of Sanremo voor Wout...