Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved

Teleurgestelde gezichten na WK-exit van Rode Duivels, bondscoach Roberto Martinez stapt op

De WK-match tegen Kroatië eindigt met 0-0. Dat betekent dat de Rode Duivels uit het tornooi liggen. Op de persconferentie na de wedstrijd kondigde bondscoach Roberto Martinez aan dat hij opstapt als bondscoach van de nationale ploeg. Kroatië gaat, net als Marokko, wel door naar de achtste finales. Herbekijk in onze liveblog hoe jullie de match beleefden. De analyse achteraf kun je bij onze collega's van Sporza volgen. 

Nieuwe berichten kunnen niet opgehaald worden, probeer het later opnieuw.

Liveblog

0-0, en dus een exit voor de Rode Duivels

De gelijkstand en de winst van Marokko tegen Canada betekenen het einde voor de Rode Duivels. Kroatië gaat, net als Marokko, wel door naar de achtste finales.

BELUISTER - Wat doet dit "verlies" met onze gemoedsrust?

BEKIJK - teleurgestelde Belgen versus vierende Marokkanen:

De exit van de Rode Duivels laat Belgische supporters teleurgesteld achter. Een schril contrast met de Marokkaanse gemeenschap in ons land, nu Marokko doorstoot naar de volgende fase.

Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved
Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved
Videospeler inladen...

BEKIJK - Waar zondag rellen uitgebroken zijn in Brussel, worden nu preventief steps opgeruimd en wordt de metro afgesloten

Videospeler inladen...

Bij een spannende match horen tricolore donuts

In Brussel wordt vol spanning gekeken naar de match

AFP or licensors
AFP or licensors

Verlies of winst, het maakt een groot verschil voor cafébazen: "Als de jongens het goed doen, kan de kraan niet volgen"

Of de Rode Duivels straks winnen of verliezen, dat maakt niet alleen een groot verschil voor de ploeg en supporters, het heeft ook een impact op cafébaas Karim Benjelloun van café Plaza op de Oude Markt in Leuven. "Als de jongens het goed doen, kan de kraan niet volgen. Als de jongens het slecht doen, heb je personeel te veel laten werken. Zo simpel is het."

Vooral nu het WK in het najaar plaatsvindt, merkt Benjelloun dat bij verlies heel wat klanten vertrekken. "In de zomer is dat een ander verhaal. Dan blijven ze meer hangen en denken ze "we hebben verloren, maar het is goed weer en we drinken nog wat pinten". Dat is in de winter niet het geval. Als we dan verliezen, loopt het plein leeg."

We zijn tijdens zo'n wedstrijd allemaal bondscoach en we weten het allemaal een beetje beter

Benjelloun zendt veel sportwedstrijden uit en hij spreekt dus uit ervaring als hij zegt: "zagen doen supporters altijd". "Als het goed is, is het niet goed genoeg. En als het slecht is, is het heel slecht. We zijn tijdens zo'n wedstrijd allemaal bondscoach en we weten het allemaal een beetje beter."

Afwachten wat het vanavond zal worden. Benjellouns voorspelling: "we gaan dat winnen, punt, klaar".

Erop of eronder voor België

Om naar de volgende ronde te gaan, moeten we winnen tegen Kroatië. Het is dus erop of eronder voor de Rode Duivels. Volg om mee op Eén, VRT Max, Radio 1 en op Sporza.be.

Meest gelezen