Veel verkeershinder verwacht in Kennedytunnel richting Gent dit weekend door vernieuwingswerken aan verlichting 

In Antwerpen wordt er komend weekend veel verkeershinder verwacht aan de Kennedytunnel. De tunnelkoker richting Gent zal afgesloten zijn door vernieuwingen aan de verlichting. Het verkeer richting Gent zal over versmalde rijstroken in de andere koker kunnen rijden en de Liefkenshoektunnel wordt tolvrij gemaakt.

Dit weekend zal de Kennedytunnel richting Gent afgesloten zijn voor het verkeer. Dat komt door vernieuwingswerken aan de verlichting, die al sinds de zomer bezig zijn. "We vervangen oude lampen door een nieuw systeem dat de verlichting slim zal kunnen sturen", vertelt Stefanie Nagels van het Agentschap Wegen en Verkeer. Daarnaast vernieuwt het Agentschap ook de brandwerende platen. De Kennedytunnel is afgesloten van 21 uur vanavond tot maandagochtend 5 uur.

Het Agentschap Wegen en Verkeer verwacht ernstige verkeershinder. "Het verkeer richting Gent zal over twee versmalde rijstroken in de andere tunnelkoker, richting Nederland, kunnen rijden", vertelt Nagels. "Wie naar Nederland wil, zal een omleiding moeten volgen via de R2 en de Liefkenshoektunnel, die tolvrij wordt gemaakt." 

Omgeving vermijden

"We roepen op om de omgeving van de tunnel zoveel mogelijk te vermijden. Zeker richting Gent zullen de versmalde rijstroken op drukke momenten al snel voor files zorgen." Wie van het oosten van het land naar Gent wil rijden, doet dan volgens het Agentschap Wegen en Verkeer dan ook best via Brussel. 

Meest gelezen