Minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA)
Volledig scherm
Minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) © BELGA

Minister Demir schaft vergunningsplicht voor ontharding af

Wie in Vlaanderen wil ontharden, wordt vrijgesteld van de bestaande vergunningsplicht. Dat heeft Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir beslist. “De huidige regeling leidt tot Kafkaiaanse situaties”, zegt de N-VA-minister.

  1. KIJK. Melissa Depraetere (Vooruit) op haar eerste 1 mei-viering als voorzitter: “Verre van mijn grote droom om met N-VA samen te werken, maar ben realistisch”

    KIJK. Melissa Depraetere (Vooruit) op haar eerste 1 mei-vie­ring als voorzitter: “Verre van mijn grote droom om met N-VA samen te werken, maar ben realis­tisch”

    Op 1 mei, oftwel de dag van de arbeid, zet elke politieker z’n beste beentje voor. Nu 1 mei dit jaar in het midden van de kiescampagne valt, worden er nog meer beloftes gedaan dan andere jaren. Wij volgden met VTM NIEUWS Vooruit-voorzitster Melissa Depraetere. Bij haar eerste stop in Bredene wordt ze heel hartelijk ontvangen. Daar heeft Vooruit dan ook een absolute meerderheid. Daarna vertrekt ze naar Oostende voor de grote 1-mei stoet. Ze neemt er een duidelijk standpunt in op het vlak van pensioenen: “Wie op zijn 18 jaar is beginnen met werken, moet op zijn 60ste kunnen stoppen met een volwaardig pensioen.”
  2. “Er bestaat voor de burger geen product om ze te bestrijden”: de tijgermug rukt op in Vlaanderen. Dit kun je er wél tegen doen
    PREMIUM
    17

    “Er bestaat voor de burger geen product om ze te bestrijden”: de tijgermug rukt op in Vlaanderen. Dit kun je er wél tegen doen

    Al in vijftien Vlaamse gemeenten werden vorig jaar tijgermuggen gesignaleerd. De razendsnelle opmars van deze beestjes maakt wetenschappers ongerust, want het insect kan tropische ziekten verspreiden. Hoe gevaarlijk zijn ze? En wat kun je doen om jezelf te beschermen? We legden enkele belangrijke vragen voor aan entomoloog Isra Deblauwe en Valerie Weekers van het Departement Zorg. “Heel wat mensen reageren zeer heftig op een beet van de tijgermug.”