Google maps

Crèche Jip en Janneke in Tremelo moet verplicht sluiten na aanhoudend personeelstekort

Kinderopvang Jip en Janneke in Tremelo moet vanaf 17 december verplicht sluiten. Volgens het Agentschap Opgroeien is er sprake van aanhoudende structurele tekorten. Voor 34 kinderen moet er nieuwe opvang gezocht worden. 

"Op 1 december heeft het Agentschap Opgroeien beslist om de vergunning van kinderdagverblijf Jip en Janneke in Tremelo vanaf 17 december op te heffen", bevestigt Nele Wouters van Agentschap Opgroeien. "Deze beslissing komt er na een lang traject van opvolging en handhaving door het agentschap."

Personeelstekort

Volgens het agentschap zijn er heel wat vastgestelde tekorten die van nabij werden opgevolgd, maar die structureel niet weggewerkt werden, waardoor geen veilige opvang meer gegarandeerd kan worden. "Het gaat onder andere om te weinig kinderbegeleiders voor een te grote groep kinderen", legt Wouters uit. 

De uitbaatster van het kinderdagverblijf had al aangegeven om te willen stoppen met de opvang. "Zij had ons al laten weten dat het moeilijk was om de opvang nog langer open te houden", zegt Wouters. 

Klachten

Naast de structurele tekorten waren er ook een aantal klachten van ouders. "Ik kan niet ingaan op die klachten, maar wel meegeven dat er geen acuut gevaar was voor de veiligheid", stelt Nele Wouters. "Daarom ook dat het kinderdagverblijf pas vanaf 17 december moet sluiten."

Meest gelezen