Feryn

Geen Dakar-rally voor Koen Wauters omdat wagens worden afgekeurd: "Serieus van onze melk, maar blijven Dakaristen" 

Koen Wauters en zijn collega's van het Feryn-team mogen volgend jaar niet deelnemen aan de Dakar-autorally. De autosportfederatie keurde twee wagens van het team uit Kapelle-op-den-Bos af omdat ze niet aan alle normen voldoen.

De FIA, de internationale automobielsport federatie, heeft woensdag de wagens van Koen Wauters en Pascal Feryn en die van Tom De Leeuw en Cédric Feryn afgekeurd vanwege een niet-conforme veiligheidskooi. Een opvallende beslissing, want organisator ASO had de wagens in september wél al goedgekeurd. "We kregen 48 uur om de kooi aan te passen aan alle reglementen van de FIA, maar na twee dagen bijna dag en nacht werken, botsten we toch nog op een definitieve "nee", vertelt een teleurgestelde Koen Wauters.

Samen uit, samen thuis

Ook in de rest van het team is de ontgoocheling groot. "We zijn allemaal serieus van onze melk. Niemand had dit zien aankomen, zeker niet nadat de ASO had bevestigd dat de wagens in orde waren." De wagen van teamgenoten Nicola Feryn en Kurt Keysers werd wél toegelaten tot de wedstrijd Dakar Classic. "Maar daar hebben we voor bedankt. Samen uit, samen thuis. We zijn en blijven Dakaristen, dat sowieso", aldus nog Wauters. De Dakar-rally wordt gereden van 31 december 2022 tot en met 15 januari 2023.

Diederd Esseldeurs

Meest gelezen