Streamz (links) / @LucKempen op Twitter (rechts)

Luchthaven Malaga in tv-serie "Geldwolven" is station van Leuven

Het station van Leuven is gebruikt als decor voor de opnames van "Geldwolven", de nieuwe tv-serie van Tom Van Dyck. De reeks speelt zich af in Spanje, maar omdat het niet evident is om daar de hele tijd te filmen, werd het Leuvense station omgebouwd tot de luchthaven van het Spaanse Malaga. 

De tv-serie "Geldwolven" die te zien is op Streamz en binnenkort op VTM, speelt zich grotendeels af in Spanje, maar er is ook gefilmd in Leuven. "Als filmploeg zit je met een beperkt budget en een ingewikkelde planning die rond moet geraken. Daarom is het niet haalbaar om gedurende een lange tijd te filmen in Spanje", vertelt regisseur Gijs Polspoel. "En dus zijn we op zoek gegaan naar een creatieve oplossing. We hebben enkele plekken in Brussel, Gent, Herent en Leuven omgebouwd zodat het lijkt alsof we in Spanje zitten."

We hebben gezorgd voor palmbomen en taxi's met Spaanse chauffeurs en Spaanse nummerplaat

Gijs Polspoel, regisseur

Onder meer het station van Leuven heeft als decor gediend en moet de luchthaven van het Spaanse Malaga voorstellen. "Ik denk dat het zeer goed gelukt is. We hebben gezorgd voor palmbomen en taxi's met Spaanse chauffeurs en Spaanse nummerplaat. Op de gevel hebben we "Aeropuerto de Malaga" gezet. En nadien hebben we met de beeldcomputer ook nog een verkeerstoren en een vliegtuig in beeld gebracht. Alleen de mensen die de achterkant van het Leuvense station echt goed kennen, kunnen we niet foppen", zegt Polspoel. 

Meest gelezen