Roberto Martínez groet de Grote Markt in Brussel na de bronzen medaille op het WK in Rusland.
Volledig scherm
PREMIUM
Roberto Martínez groet de Grote Markt in Brussel na de bronzen medaille op het WK in Rusland. © Photo News

Hoe Roberto Martínez verdronk in warm, nostalgisch bad: binnengehaald om sterke analyses en tactische flexibiliteit, dan zich verloren in het verleden

Het afscheid van Roberto Martínez is ook het afscheid van een stukje Belgische voetbalgeschiedenis. We gingen op zoek naar getuigenissen over de methode-Martínez. Hoe werkte hij achter de schermen? Was hij tactisch wel écht te rigide? En waar is het fout gegaan? “Hij is altijd zeer rationeel. Maar op het einde heeft hij zich vooral door zijn gevoel laten leiden.”

18 reacties

  • Ivan De Bakker

    1 jaar geleden
    Martinze heeft het zeer slim gespeeld. Geen enkel initiatief of risico genomen, de vaste waarden gewoon hun ding laten doen en vooral, niet geen jeugd geselecteerd (enkel een paar RSCA vriendjes laten opdraven, altijd goede punten van de bond) waardoor er nu een gat valt en iedereen zal zeggen "het was toch zoveel beter met Martinez". De reden waarom onze veteranenploeg er dit WK niets van bakte? Waarom zouden ze zich inspannen, hun plekje was toch verzekerd. Geen concurrentie te bespeuren.
  • Gilbert Gendarme

    1 jaar geleden
    duitsland er uit Uruguay er uit zeker ook de schuld van Martinez.? andere grote namen die in hun poule marchent met de hakken over de sloot geraakt zijn. wanneer gaan wij on Belgie beseffen dat we een fantastische tijd gekend hebben met een selectie uit een landje van ocharme 10 miljoen inwoners. als Martinez niet meer jongeren ingebracht heeft zal het wel zijn dat die er nog niet rijp voor zijn, cdk en Trossard op kop, enkel Doku had iets kunnen brengen maar o zo broos,
  • dirk claeys

    1 jaar geleden
    Als je je eigen leugens gelooft kan het lang duren, maar botsen op een hoge muur komt dan zeer hard aan!
  • Maria Nuytkens

    1 jaar geleden
    Het beste nieuws was dat een onbekwame coacht zijn ontslag geeft en zijn lievelingszoon Hazard er ook de brui aan geeft ... TOP beslissingen.
  • Dietrich Van Helder

    1 jaar geleden
    Dank u Martinez om het maximum uit deze generatie te halen met brons op vorig WK. Dit WK was er teveel aan met goede spelers die iets te oud zijn en jonge spelers die nog niet top zijn. Commentaar leveren achteraf is makkelijk. En Ayse Ozyasar, dat is de definitie van elke coach/manager/CEO/... al vergeet je wel hoge werkdruk, stress, slechte werk/privé omstandigheden, ontslag bij falen, e.d. bij te vermelden.