De Franse president Emmanuel Macron en de Russische president Vladimir Poetin.
Volledig scherm
De Franse president Emmanuel Macron en de Russische president Vladimir Poetin. © Reuters, ANP

Moskou razend op Parijs vanwege tribunaalplan voor Russische oorlogsmisdaden

Het is in Moskou niet goed gevallen dat de Franse regering het idee steunt om een nieuw internationaal tribunaal op te zetten voor Russische misdaden. Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken is “woedend” over de Franse verklaring.

13 reacties

  • Danny Govaerts

    1 jaar geleden
    Rusland is nog lid van de VN Veiligheidsraad. Maar herkend deze niet als instrument. Dat ze Rusland uit dat orgaan zetten. Zo er veroordelingen kunnen volgen Eerst voor de Wagner groep en zo hoger tot bij Poetin. En het woord zegt het zelf Veiligheidsraad.. maar niets in de wereld is nog Veilig voor de grillen van de klik rond Poetin. Hebben ze ook niets meer te zoeken in een Veiligheidsraad democratische kan je dat ding ook niet noemen als oorlog voerend land veto recht heeft op elke beslissing
  • Jan Vannuffelen

    1 jaar geleden
    Die monsters moeten veroordeeld worden, maar dat kan pas als ze verslagen zijn. Dus geef Oekraïne de wapens die ze nodig hebben om die smeerlappen op hun donder te geven zodat het moorden, folteren, intimideren, mensen tegen hun wil verhuizen en bombarderen stopt. de wereld zal op slag een stuk veiliger en mooier zijn zonder dat moordzuchtige expansieve kremlin.
  • Rik Tytgat

    1 jaar geleden
    Wat doen we vandaag moeite om de wereld te laten geloven dat er recht zal geschieden. De enigen die gelukkig gaan worden met deze allernieuwste instelling zijn diegenen die er een duurbetaalde job vinden. Als er al ooit iemand zal terechtstaan zal het een uitvoerder, een kleine garnaal zijn, diegenen die ellende veroorzaken gaan ongestoord hun oude dag slijten in weelde en rijkdom.
  • Paul van de velde

    1 jaar geleden
    Wanneer gaat het westen ingrijpen?
  • Marnix Lahorte

    1 jaar geleden
    Had ie dan gedacht dan? Dat we de rode loper gingen uitrollen? Samen met Poetin het hele Kremlin veroordelen. Levenslang opsluiten en goed laten afzien.