Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken/Vooruit-voorzitter Conner Rousseau.
Volledig scherm
Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken/Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. © Photo News/Pieter-Jan Vanstockstraeten

DE GROTE PEILING. Een kwart van de Vlamingen stemt voor Vlaams Belang, Conner Rousseau wordt de populairste politicus van Vlaanderen

Als het vandaag verkiezingen zouden zijn, zou een kwart van de Vlamingen (25,5 procent) voor Vlaams Belang stemmen. N-VA wordt de tweede partij met 22 procent, terwijl CD&V en Open Vld allebei onder de symbolische grens van 10 procent duiken. Dat blijkt uit de Grote Peiling van ‘Het Laatste Nieuws’, 'VTM NIEUWS’, RTL en 'Le Soir’. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau wordt voor het eerst de populairste politicus van Vlaanderen.

123 reacties

  • Willy van craen

    1 jaar geleden
    Ik ga voor VB stemmen om reden dat de anderen toch een deel van hun programma meenemen om niet onder de 5% te geraken. Niet alle punten VB zijn voor mij goed maar idem bij de andere.
  • Emiel Van Roost

    1 jaar geleden
    Zoals Bob Jansens zegt: vlaanderen is het griekenland aan de noordzee, met dank aan de grootste politieke familie van het land, nietwaar Conner?
  • Walter Bogaerts

    1 jaar geleden
    Hier is een mooie regering in de maak, eindelijk met 2 partijen aan de macht, dan is het gedaan met rond de pot te draaien beslissen en doorgaan en terug de hard werkende mens iets laten verdienen zodat ons geld in Belgie blijft en we terug de mensen die hulp echt nodig hebben kunnen betalen waarop ze ook een waardig leven kunnen leiden, wat nu van onze bevolking die jaren hard gewerkt hadden en ziek worden met dure medicatie niet kan gezegd worden. En hierbij denk ik ook aan de mindervaliden.
  • Peter John Vermeersch

    1 jaar geleden
    Mevrouw. Ingrid De Cremer zegt waar het op neer komt. Een Waalse stem is voordeliger...dank zij die partijen die nu samenhokken om De Croo I te vormen. Conner is populair. Maar of Conner ook wijs is? Het meest democratische is de grootste partij is aan zet. En niet het liegen en bedriegen van politici om toch maar in de regering te zitten
  • Mady Vermeulen

    1 jaar geleden
    Na Bouchez is het Magnette die De Croo een pad in de korf zet. De premier mag zijn groot akkoord vergeten.