Welke van deze 4 zaken serveert de lekkerste steak-friet? Stijn Baert vervolgt zoektocht: “Ervaring die ik nooit eerder meemaakte”
Biefstuk-friet is een gerecht dat je in veel restaurants in Vlaanderen op de kaart ziet staan, maar waar eet je nu de lékkerste versie van dit gerecht? HLN-foodie Stijn Baert gaat op zoek en neemt de proef op de som. Deze maand passeert hij bij vier nieuwe adressen die talrijk werden ingezonden door onze lezers. Moet de voorlopige nummer één op de restokaart plaats maken voor een nieuwe? “Deze zaak duwde fors richting een 10/10.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
OPROEP. Hoe vaak ga jij nog op restaurant? En pas je trucjes toe om te besparen?
-
PREMIUM
Na kritiek op aspartaam ligt ook deze voedingsstof onder vuur. “Bijna iedere Vlaming eet het elke dag”
Volgens een Franse studie zouden bepaalde E-nummers – stoffen die aan onze voeding worden toegevoegd om die aantrekkelijker en lekkerder te maken – de kans op kanker kunnen verhogen. Wat zijn die E-nummers precies en welke zijn problematisch volgens het nieuwe onderzoek? Specialist gastro-entrologie Judith Wellens (UZ Leuven) werpt een kritische blik op de resultaten: “Dit is opvallend, want deze stof vind je vaak ook terug in de natuur.” -
Feit of fabel: is gesmolten kaas ongezonder dan een plakje kaas?
Een croque-monsieur waarvan de kaasdraden bij elke hap zichtbaar zijn, voelt altijd iets ongezonder aan dan de blokjes kaas die we serveren bij een aperitief of dat plakje tussen een broodje. Is die gesmolten kaas ook echt ongezonder, of denken we dat maar? Voedingsonderzoeker Guido Camps scheidt feit van fabel. -
-
Livios
Gebruik azijn nooit op beton of natuurstenen die kalk bevatten: zo ga je wél voor een brandschoon en schadevrij terras
-
Dadels zijn het eerste wat moslims eten tijdens ramadan om vasten te doorbreken: wat maakt die vrucht zo goed daarvoor?
De ramadan is weer van start gegaan. Die vastenperiode is voor moslims hét moment om stil te staan bij hun geloof en zelfontwikkeling. Tot zonsondergang eten en drinken ze niets, waarna ze het vasten traditioneel breken met een oneven aantal dadels. Maar wat maakt die dadels zo goed om te eten op nuchtere maag? Chef Fatima Marzouki en diëtiste Sanne Mouha leggen uit. -
Wat is de impact van koffie op je cholesterol?
Zweer jij ook bij een kopje koffie om de dag te starten en is het jouw ultieme bondgenoot tegen een middagdip? Dan heb je misschien al de opmerking gekregen dat zo'n bakje troost slecht zou zijn voor de cholesterol. Maar klopt dat wel? Wij vroegen het aan Michaël Sels, diëtist van het UZA. “Koffie kan ook positieve effecten hebben.” -
Exclusief: al het smakelijke nieuws van HLN Eten elke week in je mailbox
-
KIJK. Jumbo lanceert scanners die meten hoe rijp een avocado is
-
Independer
Dit zijn de 5 populairste autokleuren en zo beïnvloedt de kleur van je wagen de prijs
Zwart, wit of grijs: het klinkt misschien wat eentonig, maar als je auto deze kleur heeft dan kun je rekenen op de nodige waardevastheid als je hem ooit wil verkopen. Daarnaast zijn er nog een paar andere elementen die de restwaarde van een voertuig bepalen. Independer.be maakt je wegwijs. -
32 miljoen views voor rauwe melk op sociale media, want ‘gezonder dan melk uit de winkel’. Is dat waar?
Als je de nieuwste voedingshype op social media mag geloven, biedt rauwe, onbehandelde melk een hoop gezondheidsvoordelen: een pak meer vitamines en geen last meer van je lactose-intolerantie. Maar kloppen die claims? Of schuilt er gevaar in melk recht van de boer, die je niet in de winkel vindt? Voedingswetenschapper Dries Vandeweyer formuleert een helder antwoord. -
Mijnenergie
Benzine, diesel of elektrisch: wat is de goedkoopste brandstof?