Foto: Belga

Inzittenden auto vluchten voor politie na achtervolging in Antwerpen, één van hen keert terug om frietjes op te halen

Aan de Alfons De Cockstraat in Antwerpen is een auto tegen een geparkeerd voertuig gebotst na een achtervolging door de politie. De inzittenden vluchtten weg, maar één van hen keerde terug naar de auto om een pak frieten op te halen. Uiteindelijk konden de zes inzittenden worden gevat. De bestuurder droeg een enkelband en had drugs gebruikt.

Zaterdagavond wilde de Antwerpse politie een auto met aangedampte ruiten controleren aan de Aartselaarstraat in Hoboken. De bestuurder reed door en de politie zette de achtervolging in. Aan de Alfons De Cockstraat in Antwerpen, een paar kilometer verderop, crashte de auto tegen een geparkeerd voertuig. De zes inzittenden zetten het op een lopen maar één van hen keerde terug naar de wagen om er een pak frieten uit te halen. De inzittenden werden uiteindelijk allemaal opgepakt. Het gaat om de bestuurder, zijn vriendin, zijn moeder en drie minderjarigen. 

Het was de moeder die voor de frietjes die ze net waren gaan halen, terugkeerde. De bestuurder droeg een enkelband. Er waren hem ook verschillende voorwaarden opgelegd. Hij mocht onder meer geen voertuig besturen, geen drugs gebruiken en geen strafbare feiten plegen. De man legde ook een positieve drugstest af. Omdat hij enkele voorwaarden had geschonden, was hij wellicht gevlucht voor de politiecontrole.

Meest gelezen