JCI Hasselt

Wereldrecord schoentjes zetten verbroken in Hasselt: 3.341 schoentjes voor Sinterklaas

In het huis van de Sint in Hasselt is het wereldrecord schoentjes zetten verbroken. Kinderen hebben er in totaal 3.341 schoentjes gezet, ruim voldoende om het vorige record van 2.190 schoentjes te verbreken.

Sinterklaas zal een tevreden man zijn, want in het huis van de Sint in Hasselt zijn er maar liefst 3.341 schoentjes gezet, een nieuw wereldrecord. “We hebben vier weken lang schoentjes ingezameld, en daar is massaal op gereageerd”, glundert organisator Dries Dehaese.

3.341 schoentjes, die zetten zichzelf niet. “We hebben heel veel hulp gekregen van de kindjes, en er waren natuurlijk ook wat Pieten”, zegt Dehaese. “Die hebben de helpende handjes uiteraard een beloning gegeven.”

JCI Hasselt

Wie het schoentje past…

De vele schoentjes die nu voor de deur van de goedheilige man staan, gaan nog heel wat avonturen tegemoet: alle schoentjes gaan naar het goede doel, zowel naar lokale organisaties als naar Wereldmissiehulp. “De kinderen kregen wel een cadeautje in ruil voor hun schoen, maar die moesten ze wel laten staan voor het goede doel”, zegt Dehaese.

Sinterklaas heeft dus heel veel werk gehad in Hasselt vandaag, is hij dan niet moe zo vlak voor zijn grote dag? “Nee hoor,” lacht Dehaese. “Hij heeft in de voormiddag nog een dutje gedaan en zag er springlevend uit.” Alle kinderen kunnen dus gerust zijn: op 6 december trekt Sinterklaas samen met de Pieten zijn stoute schoenen aan om cadeautjes rond te brengen.

JCI Hasselt
JCI Hasselt

Meest gelezen